Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2706468

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja det var väl främst som center jag tänkte mig honom (även om jag gillar ditt förslag att ha honom som vinge så är jag tveksam till att han vill spela i en tredjekedja bara). Duktig poänggörare som producerat år efter år även i SHL och nu senast en ruskigt bra säsong i Finland också (missade inte en match och snittade 0.8p/m över hela säsongen). Till det har han snittat nästan 0.9p/m över 3 säsonger (137 matcher) i Leksand.

När han värvades till Leksand sa Thomas Johansson detta (därför jag tänkte mig honom som center):
"-Carter är en otroligt spelskicklig spelare som kan spela både som center och ytterforward.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Om Carter kommer in så är det på den vakanta förste-centerplatsen, inget snack om saken.

Åldern talar emot honom men Brynäs är ju, som påpekats många ggr, sist ut på marknaden. Kan man få en spelare som bevisat sig i shl tidigare finns egentligen inget att tveka på tycker jag. Tar hellre Camper än en chansning från ahl. En annan säsong, när Brynäs inte är sist ut kan man värva yngre spelare som scoutats under en längre tid.

Men är det inte ganska troligt att han återvänder till Leksand? Dom ser ut att ha 14 fw på kontrakt och borde ha en öppning.

Om vi ska leka med tanken att Camper inte hamnar i Leksand men ändå vill bo kvar i bygden, så borde väl Brynäs, Färjestad och Örebro väl ligga bäst till geografiskt. Med lite vilja kan man kanske addera Timrå och LHC, som är relativt nära.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lagom förvirrande när man ser Brynäs sociala medier och läser:
"Den 24-åriga målvakten som senast kommer från Mercyhurst University i den amerikanska collegeligan NCAA har skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs IF."

Det är alltså NCAA damliga och inte herr (lite svårt att se om det är dam eller herrspelare med MV-utrustning på bilden).

Höll på att sätta kaffet i halsen över att vi värvat någon okänd 24-årig norrman jag aldrig hört talas om från NCAA. :D
Kommentera