Brynäs IF

726407 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2706502

Sv: A propósito de nada
Det börjar likna något nu...

Har ju hakat upp mig lite på det där med ålder, mest av rädsla att vi inte ska hinna med de andra lagen och att våra ledande spelare börjar bli till åren.

Hursomhelst, kollade upp åldersfördelningen mellan de olika SHL-lagen inför kommande säsong och Brynäs är lite överraskande 6:e yngst som det ser ut nu med en medelålder på 26 år.

Malmö och HV är yngst med en medelålder strax under 25 år.
LHC och Växjö äldst, närmar sig 28 år i medelålder.

----

Säsongen 23/24 i SHL var SAIK yngst (vann guld), Rögle näst yngst (silver) och IKO äldst (åkte ur). Inte för att jag tror att det var anledningen, men lite intressant ändå...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Det är ju så jäkla individuellt hur man påverkas av ålder, och handlar ju om hur man tar hand om sig osv. Men samtidigt är det väl delvis en logisk mätenhet som kan visa på indikationer. Sen tror jag att om man har en bra grupp med bra energi och kemi så blir dom lite "föryngrade".
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Tycker man ska komma ihåg att Larsen, Johanesson, Ohlsson, Lindblom jr, Lejon etc kanske inte kommer att få så mycket istid under säsongen. Dessutom är Nordh fortfarande med i EP-truppen.

När man kollar på truppen nu är Lindstein den enda spelaren under 26 år som man kan fastslå kommer spela kontinuerligt, och då är han ändå långt bak i hierarkin.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Vi får alltså satsa på att komma sexa i serien 🙂
Kommentera