Brynäs IF

723812 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2708399

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Det här blev ett väldigt långt inlägg, sorry folks. Scrolla vidare om ni inte orkar läsa.

Det är möjligt att Challe går före. Jag har inte så bra koll på Challe just för stunden, så det var därför jag reserverade mig lite gällande hans eventuella tid i PP. Vi lär väl bli varse hans kvalitér och brister på försäsongen. Glöm även inte att steget från Finland till Sverige är svårt och stort för många, men jag hoppas givetvis att Challe klarar det galant.

Axel har vi ju stött på förra säsongen så honom har jag ändå en uppfattning om. Han har inte heller spelat i SHL likt Challe, men har väl ändå bra koll på svensk hockey kan jag tro eftersom han är stöpt i den. Tror även att han har mycket hockey i sig, och framför allt då i offensiven.

Tycker det är ett jäkla slöseri att ha en kille med ett av lagets bästa skott (Kinnvall) på point. Speciellt när det ofta resulterar i många skott från blå, skott som sällan letar sig in dessutom (generellt, inte specifikt för Kinnvall). Tycker att avsluten på mål generellt ska komma från 1. Slottet, 2. Tekningscirklarna, 3. Offensiv blå.

Vi har under två säsonger nu skjutit mycket från blå och jag gillar det inte eftersom det ofta resulterar i spelvändningar/lätta skott att plocka för målvakt eftersom vi är så dåliga på att skymma. Bättre då med två spelfördelare på point som kan flytta pucken snabbt. Det tror jag att både Djoos och Andersson kommer vara kanon på. Så får Kinnvall skjuta.

Det är angenäma lyxproblem vi har i PP nu, och det lär bli värre när vi får in en förstecenter (om han någonsin kommer). Jag älskar verkligen att vi får in en till rightare, tycker vi har varit väldigt vänstertunga ett tag. Andersson kan verkligen bli en skitbra värvning på sikt så länge han får vara skadefri, något han haft problem med tidigare.

Får vi in Djoos ställer jag gärna upp PP såhär:

Rödin
Silfverberg - Larsson - Kopacka
Djoos

Rödda bakom kassen (utan att åka cirklar i offensiv zon) med snabba instick, Silfverberg och Kopacka matar direktskott, Larsson stökar framför kassen och Djoos fördelar puck.

Indrasis
Kinnvall - Vesel - Lindblom
Andersson/D'Astous

Indrasis är seg på rören och älskar sina passningar, ser hellre att han slår dom från bakom mål än rakt genom zon som det var föregående säsong. Kinnvall bombar från vänstra cirkeln, Vesel tar Larsson-rollen och skymmer/stökar, Lindblom får göra lite det han känner för i stunden (älskar karln). Andersson eller D'Astous (den som har bevisat att denne ska ha platsen) fördelar på point.

Så här svårt har det inte varit att välja och formera två PP sedan 2012 tror jag. Slår Challe-värvningen väl ut ser det riktigt jävla bra ut när vi får in förstecentern och den defensive backen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Skottet verkar vara Charlies adelsmärke. Jag tror att han kommer stå som skytt till höger i ett powerplay och Kopacka i ett annat.

Av de riktigt betydelsefulla pusselbitarna återstår inte så mycket nu. Det är framförallt Djoos och förstacentern. Kommer bli riktigt hård konkurrens om PP-platserna om förstacentern ska in där. Camper eller någon annan klasspelare ska ju definitivt lira PP när han kommer in. Alternativet är att ta en mer defensivt lagd center som inte spelar PP, då får man inte samma offensiva spets, men skulle å andra sidan få en annan balans.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bästa kanske nästan vore om Lindstein provade lyckan på andra sidan pölen nästa år. Tyvärr tyckte jag inte att han alls slog igenom den här säsongen.
Svag bakåt och ganska ojämn. Något som vi verkligen inte behöver som nykomlingar nästa år.

Det här skulle jag tycka var en riktigt bra backsida.

D'Astous Djoos
Bertilsson Kinvall
Benn Andersson
Cukste Larsen
Kommentera