Brynäs IF

723804 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2708508

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Svårt att få ut maximalt av Kelleher utan att matcha honom i powerplay, och det är ju tveksamt om han platsar där 24/25. På ett sätt hade det varit kul om han stannat, men förmodligen bäst för alla inblandade att han kör vidare i Djurgården. Hoppas Djurgården får ett starkt lag och verkligen kan utmana Björklöven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Tråkigt ändå, han hade nog varit väldigt prisvärd som en slags gubben i lådan-spets. Spekulerade lite i vad vi möjligen kunde ha för budget för de två sista anfallarna härom veckan, och att vi antingen skulle gå med typ O'neil + en ersättare till Tärnström, eller iallafall en i samma lönenivå, eller att man gick på Kelleher och då kunde gå på en center någon hylla ned för mellan 150k-200k nånting. Hade varit fint med en sån spelare + Kelleher och typ Lindblom i en andra, och sen Silfverberg Larsson Rödin i en annan toppkedja.. Då hade man haft många altermnativ med många som kan spela högt upp i laget. Svårt att hitta en sån prisvärd poängspelare som Kelleher är vad jag tror, och frågan är ju om de förstacentrar vi spekulerar i på forumet överhuvudtaget finns på den svenska marknaden? Jag tror den tiden är förbi, SHL blir gradvis sämre nu, Rouhoomas förlängning känns som ett kraftigt besked kring var SHL har hamnat i näringskedjan.

Det har inte heller lönat sig att vänta de senaste åren så jag tror man nu letar efter en så spetsig ytter som möjligt (typ Sikura?) och sen helt enkelt vad som får bli en väldigt billig center till (typ Plato?) Då får Ölund och Vesel konkurera om platsen som andrecenter och det ser ju kanske inte megasexigt ut jämfört med vissa andra centrallinjer i ligan men för en nykomling tycker jag ändå att det är bra. Larsson är ändå en kapabel förste och Vesel blir ändå väldigt intressant att se nu när han vet vad ligan handlar om. Hade ju tydligen underliggande toppsiffror i defensiven första året i ligan så det är väl inte otänkbart att han tar ett offensivt kliv med rätt omgivning (Lindblom?) år två.

Sen tycker jag att Ölund varit underskattad å det grövsta i vissa diskussioner här det senaste. Vissa verkar helt ha glömt hur dominant han var första halvan 22/23. Helt plötsligt dominerade han fysiskt och såg ut precis som den toppcentern vi en gång trodde att han skulle utvecklas till, han gjorde vad han ville på isen i några veckor där på hösten och denna säsong tror jag han hade matchat Vesels poängskörd alla dagar i veckan om rollerna vore ombytta. Funkade ju okej i en toppkedja med Palushaj och Ikonen en gång i tiden, och sen dess har han ju tagit kliv. Vill komma till att Ölund borde ses som en spelare fortfarande under utveckling, får han bara lite mer istid med bra spelare tror jag han kan bli en klockren andrecenter i ett SHL där centrarna som sagt inte blir bättre. Tyckte mig ändå se den där fysiska dominansen emellanåt även den hät säsongen, framförallt mot slutet. Srry för långt inlägg men ville bara ge en annan take på Ölund då en del tyckt att han ska vara fjärdecenter, aldrig i Ove att han ska, går han som tredje är han en av de absolut bästa i den rollen i hela ligan tror jag.

Tar en laguppställning också :)

Silfverberg Larsson Rödin
Lindblom Ölund/Vesel Sikura
Indrasis Ölund/Vesel Scott
Lejon Plato Kopacka
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Verkar ha varit en hel del pengar inblandade för att locka till sig Kelleher också. Vid 1.6 miljoner sa andra laget (SSK) "nej tack". Är dessutom netto så en bra bit över detta lär han kosta.

Utslaget på 12 månader blir det väl runt 133k i månaden EFTER skatt.

www.expressen.se/sport/hockey/shl/tyler-kelleher-valjer-djurgarden/
Kommentera