Brynäs IF

722842 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2708842

Sv: A propósito de nada
På tal om ingenting.. satan vad jag tror Björklöven blir farliga i HA nästa säsong… Sätter en hunka redan nu på att Björklöven går upp nästa säsong ;)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Attila: Tycker faktiskt det ska bli kul att följa HA lite denna säsong. Rätt underhållande och skönt att kunna titta utan att vara orolig/stressad för att så mycket stod på spel för oss förra säsongen.

Har väl egentligen inga favoriter än (långt ifrån färdigvärvat) men Löven ser starka ut. Voutilainen kan ju på egen hand vinna många matcher också. Lite andra korta reflektioner om några lag:

DIF ska man väl aldrig räkna ut, spännande att se vilken väg de går med Wiken vid rodret. Hoppas att Kelleher får hålla sig hel hela säsongen och att han får bra lekkamrater. Då kan han nog spruta in poäng.

Nybro ska bli kul att följa då de gjorde en dundersäsong förra säsongen. Albin Udd kommer bli intressant att se på den nivån om han får lite mer förtroende.

SSK kommer bli intressant att se hur de klarar sig utan Videll och Eriksson.

AIK... känns inte jättespännande än så länge. Tärnström ska bli kul att se hur han utvecklas. Tveksamt målvaktspar.

Mora... Kul med 2 väldigt unga målvakter. Brukar träffa rätt på den fronten och brukar vara duktiga på att hitta bra spelare, svårare att få till offensiven (defensiven är ju sällan deras problem). Tappat Måns Carlsson, Chad Yetman & Ljungren. 125p förra säsongen på dessa 3 spelare blir tufft att ersätta.

Oskarshamn känns lite osäkert än så länge. Kruse hade ju inte en bra säsong (vem i IKO hade det förra säsongen) men han har ju presterat i HA förut. Ser ut som att de går in på nordamerikaner från lägre ligor (ECHL och USports) som är svårbedömda för mig. Zion Nybeck och Eero Savilahti ser jag som de bästa nyförvärven sett till att de presterat på den nivån förut.

Västerås hade ju en riktig skitsäsong. Har väl knappast imponerat värvningsmässigt än så länge. Blev lite förvånad när jag ser att de värvat målvakten Rasmus Korhonen också (JA, han är Markus son). De har väl några okej spelare men jag är väldigt fundersam över vem av FW/C utöver Komarek som ska göra poäng.

Karlskoga tycker jag har fått behålla en bra stomme och verkar dessutom ha värvat klart. Gjorde det otroligt bra andra halvan av säsongen och var väl de vi hade tuffast för i slutspelet också. Kul att de fått hem Johan Motin också. Ska också bli kul att se om Samuel Jonsson (Brynäsare från barnsben) får stå lite också. Lars Volden lär väl dock vara förstemålis och han har ju gjort det bra på HA-nivå tidigare (5 säsonger, 141 matcher, 91.8% & 2.46 GAA).

Det får väl räcka för nu. Ska bli intressant att följa och se hur rätt/fel man har när säsongen drar igång och när den sen summeras. Det man ska vara tydlig med är att få lag värvat färdigt, Karlskoga verkar färdiga medan Löven ska in med 2 backar och 4 forwards till så detta är verkligen inget som helst slutgiltigt från min sida.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blir väll Björklöven mot Djurgården i finalen.
Kommentera