Brynäs IF

722767 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2709048

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Blir mest att göra scouting på klassiskt manér i Europa, se matcher på plats etc, kräver resurser och nätverk
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
IronKrook: En intressant detalj är att Södertäljes sportchef menar att lönerna har gått upp i länder som Slovakien och Österrike på senare år, vilket tillsammans med högre löner i AHL skapar en tuffare konkurrens för HA-klubbarna när det kommer till att värva importer. Även polska ligan betalar relativt höga löner till importer, som Hockeyallsvenskan annars hade kunna tagit. Samtidigt menar han att det finns fler tillgängliga importspelare denna silly season än på flera år ,eftersom många nordamerikanska spelare la av i samband med covid. Han säger detta i en intervju med Hockeynews.

Det som vi ser nu är att stort inflöde av ECHL-spelare till HA-klubbar på tabellens övre halva. Klubbar som tidigare värvdade AHL-spelare snarare än ECHL-spelare.

Shane Gersich är för övrigt fortfarande tillgänglig. En snabb men aningen ojämn ytterforward som hade en produktiv säsong i ett kaosartat Västerås. Det är ganska smart att låta importer spela en säsong i en mindre klubb och se hur det går på svensk mark, och därefter plocka de som ser intressanta ut. Som Kopacka inför säsongen.
Kommentera