Brynäs IF

722808 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2710622

Sv: A propósito de nada
Jugge: Som forwardsbygget ser ut tror jag inte vi är betjäna av att prata så mycket om “förstakedja” överhuvudtaget. Finns väldigt många frågetecken (men också potential hos många spelare), men finns ingen man kan kräva/förvänta sig 35-40 poäng av. Silfver, Schroeder och Lindblom kommer vi få ha tålamod med. Sätter man dem ihop direkt så kommer det vara höga förväntningar offensivt. Du säger att de ska “testas”. Överhängande risk att inte lever upp till det i match 1-2-3-4. Det skulle skapa onödiga negativa vibbar redan på försäsongen.

Mixar man upp det så kan man offensivt förlita sig på den bredd av skills som faktiskt finns i bygget. Där ser jag styrkan. Kedja 3-4 kommer också kunna leverera. Komma ifrån fokus på en särskild lina. Det tror jag vore bra för spelarna själva. Då kan man istället lägga fullt fokus på försvarsspelet. Med Djoos och Silfverberg in får vi fint ledarskap i att visa vägen med att inte fuska med grunderna.

Ska Brynäs bli ett lag som Skellefteå, Frölunda, Färjestad etc, bli ett lag för toppskiktet över tid, behöver man bli en maskin precis som dem. Kunna pumpa på i byte efter byte oavsett formation. Nu tycker jag vi har god potential för det. Finns många olika spelare som kan kliva fram från match till match. Och ge extra speltid till de som är heta för dagen.

Ska vi lära oss något av våra många SHL-år i misär så tänker jag att det är just detta. Vi byggde mer eller mindre konsekvent en förstakedja runt Rödin som pressades att leverera, spelade framåtlutat och frustrerat. Dessutom med ett C på bröstet vilket påverkar hela truppen.

Detta är min syn på forwardsidan. Med backarna är det annorlunda, där lockas jag av att spela Djoos och D'Astous ihop. Känns som de kan komplettera varandra bra och att man kan ge dem mycket speltid. Där har vi vår vassaste spets i truppen just nu sett till vilka man kan ha höga förväntningar på direkt.
Kommentera