Brynäs IF

723333 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2711050

Sv: A propósito de nada
Zzz: Om inte herrlaget förevigt ska vara ett bottenlag eller spela i lägre divisioner måste inkomsterna öka drastiskt.Läste att det är vanligt att en damspelare har en lön på ca 30-50 000kr i månaden dvs lika mycket som Kopacka hade förra säsongen.Hittar tyvärr inte källan på detta men det var inte ett vanligt X ryckte.
Enligt mig ganska troligt då inte damhockeyspelare spelar gratis idag.
Stämmer dessa siffror innebär det att Alcen har en av SHLs minsta spelarbudget att röra sig med vilket vi ska komma ihåg när vi betygsätter hans arbete.

Nu är jag ingen expert på att läsa ekonomiska redovisningar och har inte lyckats klura ut till 100% vad utgifterna för spelarbudgeten är.
Men jag gissar på att denna gömmer sig under en utgiftspost som ligger under kontraktsanställda.
Denna utgift var under säsongen 22/23 ca 42 700 000 plus ca 14 miljoner i sociala avgifter.
Detta innebär förmodligen att Alcen inte hade en av SHLs största budgetar det året vi åkte ut utan förmodligen en av de minsta.Vilket förklar lite varför laget såg ut som det gjorde med stora hål i lagbygget.

Nu är det en förenings demokrati som har beslutat denna satsning på damlaget men detta lag hade inte gått ihop om de hade varit en fristående förening.
Enligt mig ska satsningarna inom ett företag göras på det området som har de största inkomsterna i detta fall herrlaget med sina SHL intäkter.
Först måste SHL överlevnaden säkras så att vi får tillgång till våran största enskilda inkomst efter det får pengarna fördelas till övriga.
Åker vi ur igen har vi ingen fallskärm och blir kvar i Allsvenskan vilket påsikt även kommer drabba damlaget då de måste ha tillgång till herrlagets inkomster.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: Är väl i o f s fler lag än Brynäs som har damlag appropå hur mycket som blir kvar till herrlaget
Kommentera