Brynäs IF

723333 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2711053

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Förvisso men vi kan nog utgå att Brynäs förmodligen gjort en helt annan satsning på sitt damlag än de flesta andra lag och nu visar det sig att dessa pengarna tas ifrån herrlagets SHL budget och inte bara som det påståtts genom sponsoravtal för både damlaget och herrlaget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: Alla damlag subventioneras av herrlagen. Annars hade vi sett fristående damföreningar, alla dessa har blivit utkonkurrerade med undantag för SDE.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Det har väl alltid varit tydligt att så varit fallet, men blir såklart ännu tydligare nu när Svedman säger det rakt ut. Jag tänker att det inte bara handlar om A-lagen heller. Pengarna som man lägger på importer till damlaget skulle man exempelvis kunna lägga på några toppspelare till hockeygym. I bästa fall blir det en ny Johan Larsson, i värsta fall blir det någon som "bara" höjer standarden i laget på träning och match.

Det som jag kan känna med den nuvarande damsatsningen är att Brynäs redan har försökt det här med att delta i SHL-klubbarnas kapprustning. Förutom vid enstaka slutspelsmatcher har det inte genererat i ett större publikintresse. Ändå fortsätter man att ge Grahm mandat att storsatsa nu när herrarna spelar i SHL igen. För vem/vilka sker egentligen den här satsningen? Inbördes beundran?
Kommentera