Brynäs IF

723332 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2711097

Sv: A propósito de nada
JawKee: Problemet är ju att Gävletjejerna inte spelar i damlaget överhuvudtaget. Då försvinner ju hela tesen om att de skulle bli bättre av att träna med bättre spelare. Just nu finns det en spelare i truppen med en moderklubb i Gästrikland, hon är 19 år och inte ordinarie.

Jag tyckte det var roligare när laget består av många Gävletjejer. Då fanns en lokal förankring. Nu är det givetvis ett mycket bättre lag, men utan förankring och intresset är ju ändå svalt. Därför ifrågasätter jag om inriktningen verkligen är rätt. Det har ju ingenting att göra med varken jämställdhet eller flickors rätt att spela hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Tycker också att det ska vara fler tjejer från närområdet. Men då är frågan hur många häromkring som kan vara aktuella. Men så länge man fortsätter jobba med det så kan det bli något positivt av det. Och tesen håller fortfarande, för oavsett vilka det är i laget så blir man bättre av att spela med bättre spelare. Och så länge svenska tjejer spelar i lagen så främjar man Svensk ishockey för flickor och kvinnor.
Kommentera