Brynäs IF

722746 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2711185

Sv: A propósito de nada
Lång intervju med vår nummer 33 i Expressen.
Silfverberg känner sig laddad efter åren i NHL och menar att han är i bättre form än på flera år. Han har gått ner fem pannor bl a.

Lovar gott!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Verkar vara en ”premiumartikel”. Några klipp ur intervjun:

Var det lite splittrat den sista säsongen här borta, har du tänkt mycket på Gävle och Brynäs?
– Nja, kanske lite. Det har varit några tuffa säsonger, inte bara för mig utan för hela laget. Men det gav lite extra motivation att det här var sista året i Anaheim, då jag ville avsluta med känslan att det här året var ett steg åt rätt håll.
– Jag tänkte väl också under säsongen att det ska bli kul att komma hem och få en lite större roll i Brynäs än vad jag haft i Ducks under de senaste åren. Jag tycker att jag har fått med mig lite större självförtroende i bagaget. Även om jag inte gjorde så många poäng och mål, så kändes det överlag bättre i spelet. Jag kände mig piggare. Så motivationen var den bästa än vad den har varit på länge, då jag visste att det här var det sista året och jag ville göra ett avtryck för mig själv inför nästa säsong. Jag ville ha något att bygga vidare på.

Hur långt tillbaka i tiden hade du klart med Brynäs?
– Det började pratas under VM förra året att jag skulle bli utköpt av Anaheim och komma hem, men det var inget jag själv hade hört. Men Brynäs sportchef, Johan Alcén, ville att jag skulle komma förbi rinken när jag kom hem efter VM och då satte vi oss en timme och snackade. Men då visste jag ingenting annat än att vi skulle få en ny tränare i Anaheim, så det besked jag gav var att jag skulle åka tillbaka och göra en sista säsong i NHL.
– Jag sa att skulle jag bli utköpt, så ville jag verkligen hem och spela i Brynäs. Så vi kom väl muntligt överens redan då vad som skulle gälla om jag hade blivit utköpt. Mer än så var det inte.

Även om Brynäs då just hade hamnat i Hockeyallsvenskan?
– Ja, absolut. För mig hade det inte haft någon betydelse överhuvudtaget och det står jag fast vid. Men sedan är det ju så att alla som spelar där hemma vill spela i SHL.
– Sedan pejlade vi av läget tre-fyra gånger under vintern om olika saker, typ spelare som var aktuella som jag kände till och så. Men det fanns inget påskrivet papper.

Hur pirrigt var det i slutspelet där hemma när Brynäs kämpade för att återta sin SHL-plats?
– Jag tycker att det var värst under den första rundan mot Karlskoga. Jag satt och kollade på de matcherna och tänkte…shit, hur ska det här gå? Men sedan under finalrundan mot Djurgården tänkte jag att det här kan dom inte förlora!

:)
Kommentera