Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2711413

Sv: A propósito de nada
Skellefteå går ut med att kostnaderna kommer att öka då damlaget spelar i SDHL. Vill inte ens veta vad Brynäs SDHL-lag kostar föreningen.

Från Sportbladet:
”Den ökade inflationen har ökat kostnaderna för rese- och lokalkostnader.
Klubben skriver att kostnaderna kommer att öka ytterligare nästa säsong då damlaget spelar i högsta damserien, SDHL.
Det går dock ingen akut nöd på klubben som har ett eget kapital på 74 miljoner kronor. Skellefteå skriver att man vill uppleva gångna säsongens framgångar igen, men att intäkterna då måste öka.”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Slaven82: Med tanke på att det är ungdomsverksamheten som bekostar elitverksamheten (a-lag) i 90% av hockeyklubbarna i Sverige har jag svårt att ha invändningar för att ett damlag har kostnader.
Alla sponsorintäkter i dessa mindre klubbar är ringmärkta för elitverksamheten trots att ungdomslagen t.ex. tillsammans oftast drar betydligt mer publik än a-laget under en säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: En liten bråkdel av vad herrlaget kostar. Och gissningsvis så drar damlaget in betydligt mer sponsorpengar än herrlaget i relation till vad de kostar då en satsning på damlaget är en förutsättning för flera tunga sponsorer ska stötta Brynäs (enligt vad Brynäs själva uttryckt många gånger). Så det mest kostnadseffektiva vore kanske att lägga ner herrlaget och bara satsa på damlaget ;)
Kommentera