Brynäs IF

721769 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2712203

Sv: A propósito de nada
Attila: "Äh, jag har ingen aning vad ”Atilla” är för något 😏"

Ok lite allmänbildning gällande namnet Atilla.

Attila (cirka 406–453) var hunnernas kung 434–453. Han kallades av samtiden Guds gissel. Attila härskade över ett stort antal folk främst i östra Europa.

Namnets etymologi. Forskare är inte överens om betydelsen av namnet Attila, inte ens om vilket språk det tillhör. Vissa antar att det är ett hunniskt namn, och Pritsak har föreslagit betydelsen "oceanisk, universell härskare". Andra identifierar det med ett gotiskt ord som betydde "lille far".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J-S: Ja du har ju helt rätt i detta.. förutom det faktum att personen hette ”Attila” och inte ”Atilla” som jag syftade på i mitt inlägg. Historien om Attila har jag koll på #historielärare 😉 (läs våra namn noggrant så ser du).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Attila är inte samma namn som Atilla, därav "Attilas" påpekande om att han inte känner till vad "Atilla" är. Men då kan jag tala om att det är ett tilltalsnamn det också. Finns en del hockeyspelare som bär det förnamnet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Hunnerna är legendariska. Hade antagligen varit bättre att slippa men de har haft stor påverkan på den västerländska historien.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: har du sett offside? Tror du platsar där
Kommentera