Brynäs IF

723289 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2713331

Sv: A propósito de nada
Gavve: Om jag har uppfattat saken rätt kommer Oskarshamn ha en spelarbudget på ungefär 20 miljoner. De använder fallskärmen i den här säsongens spelarbudget, annars hade de haft en spelarbudget i nivå med typ Nybros.

SHL-åren har gjort att Oskarshamn har ett eget kapital på 16 miljoner. Det är mycket i HA, men kommer käkas upp fort om de inte går upp. Deras omsättning sista SHL-året låg på 98 miljoner, alltså mindre än Brynäs hade i Hockeyallsvenskan, så de är ju i grund och botten en liten klubb.

IKO har också en ganska liten arena. Kommunen kollar på att bygga nytt, men det skulle gå på totalt 400-500 miljoner (även andra grejer än hockeyhallen inkluderade i det "paketet") och antagligen kommer det inte klubbas igenom. Så IKO står och stampar med en arena som begränsar intäkterna rejält.

Hur bra de blir 24/25 kommer bero mycket på alla ECHL-värvningarna, de är väl 5 ECHL-förvärv som ska spela högt upp, men har svårt att tro att de kommer topp 3. Det som talar till deras fördel är att deras egna kapital gör att de kommer kunna förstärka under säsongen om de vill, de kommer ha ett större ekonomiskt utrymme för det än många konkurrenter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jag vette tusan med Djurgården. Kruger är extremt skadedrabbad och var dessutom inte lika bra förra säsongen.

Klasen och Axelsson är för gamla. De kommer inte orka med.

Backsidan är inget att jubla över Hellerup
Blomgren är bra och juniorerna kommer säkert växla upp.

Men jag ser Björklöven och AIK som starkare. Oskarshamn kommer också vara med där uppe.

Men det ska bli spännande att se vem som byter plats med Modo i SHL nästa år.
Kommentera