Brynäs IF

723277 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2713495

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05:
Om du kollar publikstatistik för bortalag från SHL från förra säsongen så hade faktiskt Luleå högst snitt, följt av MoDo, Rögle, HV och sedan på femte plats Leksand. Sån statistik blir förstås lite snedvriden eftersom alla lag får en liten boost i statistiken när de möter Frölunda och även FBK borta. (Frölunda får ju aldrig möta Frölunda borta) Ett lag i medvind lär dessutom få lite extra åskådare medan ett lag som har en tyngre säsong lär tappa publik. Det är iaf en indikation på att Leksand inte har så många fler supporterts än övriga lag på bortamatcherna. Det kan förstås vara så att de andra lagens supporter inte är intresserade av att se Leksand och det därför kommer färre hemmasupporters på matcherna och att siffrorna lyfts upp av fler Leksandssupporters.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Okej. Men kolla iaf på Brynäs borta följa förra säsongen! Helt galet!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Boende i Västsverige mitt i mellan Göteborg och Karlstad om vi borser ifrån Frölunda och Fbk så är känslan av att dessa lag har flest fans åtminstone i kategorin 50 plus.
Leksand,Brynäs,Dif,Hv och Modo ungefär i den ordningen åtminstone på mina arbetsplatser och vänkretsar och har jobbat hos stora arbetsgivare och varit aktiv i olika idrottsföreningar.
Tyvärr är det nog så att alla dessa lagen tappar fans i den yngre generationen då alla dessa lag inte direkt varit på topp de sista 10 åren.
Tror dock att Brynäs klarat sig bäst av dessa med tanke på deras SM-guld 2012 och finalen 2017.
Det finns några nya Brynäsare bland ungdomarna har jag hört och mina välartade söner är två av dem.
Vad gäller Fbk och Frölunda så är det inte sällan att halva familjen håller på FBK och den andra Frölunda.
Kommentera