Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2714076

Sv: A propósito de nada
Gavve: ” Jag hänvisar alltså bara till detta:”
"Workshops och möten - Under året har Ström lett ett flertal workshoppar och seminarier med fokus på föreningens historia, värdegrund och framtidsvision. Dessa har inkluderat deltagare från alla delar av föreningen, inklusive spelare, tränare, styrelsemedlemmar och kulturbärare och personal. Medlemmar har hela tiden fått processen avrapporterad på medlemsmöten."

Var någonstans står det att Brynäs anlitat konsulter?
Om Brynäs annonserat det på årsmötet skulle jag reagerat på det.

Att anlita konsulter tyder på att företaget eller föreningen saknar kompetens därför är man tvungen att anlita en konsult utifrån eller?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J-S: Det står på CHPS ABs Facebooksida. Artikeln där inleds med:
"CHPS och Brynäs IF – En Framgångssaga.

CHPS är Företaget som Tjolle grundade 1999 (det står i Brynäsartikeln också). Hade inte det företaget varit involverade hade de så klart inte skrivit om det själva.

Sen så står det ju CHPS stort på bilden till artikeln också vilket bör vara ett tecken på att det är det företaget som varit involverade i artikeln.

Och vad CHPS är enligt de själva:
"CHPS - Centrum för högpresterande System - är ett nätverk med konsulter som vill göra skillnad för de människor som vi möter och skapa utveckling både för våra kunder och för oss vår organisation. "

Det är så jag drog slutsatsen att det är konsulter på ett eller annat sätt.

"Att anlita konsulter tyder på att företaget eller föreningen saknar kompetens därför är man tvungen att anlita en konsult utifrån eller?"
Precis! Oftast medvetet val då man inte kan täcka upp för allt. Säg t.ex. att du behöver en revisor för bokföring en gång per år i ett litet företag du har. Skulle du då välja att ta in en person i ditt företag som kan det men bara har det som uppgift (och därmed inte gör annat 99% av tiden) eller skulle du betala en konsult för de få timmar det tar per år?

Eller som där jag jobbar. Om vi ska byta ut System X mot System Y kanske vi behöver konsulter som lär oss det nya systemet och samtidigt är med i överflytten under 3-4 månader (dessa konsulter har gjort samma flytt 100 gånger förut). Ska vi själva lära oss det och sen också byta ut det själva kommer det arbetet kanske ta 2-3 år istället (eftersom vi inte kan det nya systemet än). Det är ett bra exempel på när konsulter är bra. De har en avgränsad tid och ett avgränsat uppdrag.

Sen finns det mardrömshistorier om konsulter också. Att täcka upp med konsulter (bemanningsföretag t.ex.) för att man har för få anställda är en dålig sak och det blir också väldigt mycket dyrare i längden. Men för tidsbegränsade projekt är det oftast ingen nackdel med t.ex. en konsult som är projektledare (jag säger oftast eftersom man kan ha egna interna projektledare om man är ett stort företag).
Kommentera