Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2714230

Sv: A propósito de nada
J-S: Du kan kalla det vad du vill (de flesta säger inhyrd personal inom industrin, så gjorde även jag en gång i tiden även om det är bemanningskonsulter). Hyr du in personal från Lernia/Atea/Manpower så är det en konsult du "hyr" eftersom personerna där är anställda som bemanningskonsulter. Detta vare sig det är för 2 veckor eller 2 år. Jag har själv varit anställd som konsult hos Lernia och jobbade då som truckförare åt ABB (nu mer Hitachi). Då var det ett 2 månaders uppdrag som förlängdes till totalt 9 månader innan jag bestämde mig för att gå vidare och göra annat. På mitt anställningsavtal stod det konsult (hos Lernia) och i arbetsbeskrivningen stod det att jag skulle köra truck hos ABB (bland annat, jag var montör så hade lite fler saker jag gjorde). Hade jag fått nytt uppdrag av Lernia hade jag också fått ny arbetsbeskrivning (jag var ju anställd av dem, inte av ABB) men min yrkestitel hade fortfarande varit konsult.

"Men möjligen anlitar konsulten truckförare mm "
Det beror väl på vad det är för konsult? Jag tvivlar på att särskilt många konsulter har rätt att hyra in personal till företaget de själva är inhyrda till.

"Läs på om yrkeskategorier som anlitas som konsult."
Här har du några exempel.
www.lernia.se/jobb/yrkesomraden/
Eftersom Lernia (i stort sett) bara har bemanningskonsulter som de hyr ut till företag så kan du enkelt titta i listan här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: ” Du kan kalla det vad du vill (de flesta säger inhyrd personal inom industrin, ”

Nu jobbar jag inte i industrin och vi kallar inte inhyrd personal för konsulter och vi anlitar inte dom som konsulter,
Men vad vet jag världen är inte som förr.
Så vill du som truckförare eller diskare städare kalla dig konsult gör det,
Gå ut och googla konsult så är det inte städjobb eller truckförare som kommer upp,
Men Google måste ha fel och Lernia har rätt.
Kommentera