Brynäs IF

721769 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717282

Kamikazetips SHL 24-25
Fortfarande en hel del pussarbitar kvar att lägga, men här är mitt SHL-tips:

1. Skellefteå. Har behållt många bra spelare, har också många duktiga yngre som bara blir bättre. Brandsegg-Nygård gör succé.

2. Färjestad. Förbättrad backsida, grym forwardssida. Hoppas Clara får spela mycket.

3. Rögle. Tror de kommer fortsätta spela bra under Hansson. Bra silly season.

4. Linköping. Också bra silly season, har värvat rätt utifrån sina behov. Frågetecknet finns mellan stolparna. Tror ändå mycket på det här laget.

5. Luleå. Tror inte de kommer utmana om serieseger, men blir farliga i slutspelet. Många tilltänkta spetsar som ska acklimatisera sig till svensk hockey. Om Bulan får arbetsro kommer de säkert bli bättre och bättre under säsongens gång.

6. Växjö. Gissar att de kommer ha lite av ett mellanår. Tunga tapp, men likväl en bra stomme och ledarstab.

7. Frölunda. Rogers sista år blir nog mellanmjölk. Går bara på känsla här, deras unga killar skulle kunna lyfta laget rejält.

8. Leksand. Svårbedömt lag, finns en offensiv arsenal där som skulle kunna explodera. Sämre mv- och backsida än 23/24.

9. Brynäs. Givetvis med bias. Namnstarka värvningar, men svårbedömt hur NHL-killarna kommer att leverera år 2024. Tror mer på laget om man ersätter Benn och hittar en bra forward.

10. Timrå. För bra offensiv för att behöva kvala. Blir fundersam kring bredden, särskilt på backsidan. Skaver ändå lite att sätta de så lågt, men kombinationen av dålig backbredd och flera skadedrabbade backar gör det svårt att sätta Timrå högre.

11. HV71. Känslan är att Abbott rattar bättre än Nubben. Kanske får större konsekvenser om man tror om Strålman verkligen lägger ner? I skrivande stund verkar de inte räkna med honom.

12. Malmö. Har förbättrat bredden, men finns spetsen? Kommer behöva få bra utväxling på nyförvärv för att undvika kval. Salo är en bra backvärvning.

13. Modo. Ett bra lag som överraskade positivt under den förra säsongsinledningen. Svårbedömda importvärvningar, men deras importvärvnings"track record" 23/24 var svagt. Hade verkligen behövt den respektingivande Gimo-sonen Hägg - nu måste någon av chansvärvningarna på backsidan bli succé.

14. Örebro. Påminner om Brynäs för några år sedan. Allmänt kaos. Karlkvist är en bra spelare men med skadeproblem, tror han kommer få svårt att leva upp till förväntninganra.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Kamikazetips SHL 24-25
Peja: Örebro har ändå en kontinuitet i kärnspelare, coach och spelsätt. Jag tror att Timrå kan bli årets stora besvikelse och sluta dyngsist. Centersidan, om man nu inte planerar att flytta in någon fin gubbe från kanten, känns överlägset sämst på förhand. Skadekänsligt och rätt blekt på backsidan, så de känns som det sämsta laget sammanlagt över de lagdelarna. Samtidigt ska man bygga nytt med Jokinen som säkert kan vara duktig, men sånt där kan ju ta sin tid.
Låst ämne

Sv: Kamikazetips SHL 24-25
Peja: Såg att tråden heter Kamizetips. Nu har Aftonbladets kamikazetippande gått för långt när det smittat av sig och letat sig in här. Ett kamikazetips bör vara en tippning som sker senast direkt efter avslutad säsong, innan värvningar är satta osv. Kamikaze bör ses som ett omöjligt uppdrag.

En tippning med någon vecka till försäsong och en säsong som snart börjar, där trupperna är satta och allt går att urtyda på ett tydligt sätt kan omöjligt vara ett kamikazetips utan helt sonika ett vanligt tips.

End of rant.

För övrigt kommer mitt säsongstips här:
1. Färjestad
Bästa lagbygget i SHL. Enda frågetecknet på förhand är målvakterna. Tror givetvis att Clara fixar SHL med bravur också och nyper förstaspaden.

2. Skellefteå
Alltid bra. Slår man upp stabilitet får man upp SAIK:s logga. Det räcker så.

3. Växjö
Man går och väntar på mellanåret varje säsong, men det kommer liksom aldrig. Givet i topp 3 för mig.

4. Rögle
Hansson-effekten (tror den fortsätter) i kombination med smart sportchefande gör att Rögle tar sig tillbaka till toppen igen.

5. Linköping
Heljanko-värvningen är en av seriens bästa på förhand. Rissanen är också en smart värvning. Tyvärr är Cluben på rätt väg och dom ser riktigt starka ut, trots Högberg-tappet.

6. Luleå
Går alltid till slutspel och kommer givetvis göra det i år också. Bromé ger jag inte mycket för, men i övrigt många spännande värvningar. Bulan är dessutom seriens bästa tränare i min mening (såklart part i fallet sedan hans underverk i Brynäs).

7. Leksand
Sämre än förra säsongen, men absolut inte dåliga på något vis. Gillar värvningen av Lyytinen men är inte lika säker på Rindell. Tror Mantas gör det som behövs i mål. Framåt ser det fortsatt bra ut.

8. Frölunda
Har Frölunda någonsin sett trubbigare ut inför en säsong? Visst, Weissbach och finnen är bra värvningar på pappret, men i övrigt vete katten alltså.

9. Timrå
Tror stenhårt på Jokinen och alla forwards. Men backsidan är nog en av seriens sämsta. Tror offensiven och Johansson/Juel räcker till en play in-plats dock.

10. Malmö
Min skräll inför säsongen. Alltid tippade i botten, men i år har Liljander verkligen värvat supersmart och Kollar MÅSTE ju få ut någonting av det här laget i år. Förstår om många rynkar på näsan nu, men tror inte Malmö blir en slagpåse i vinter.

11. Brynäs
Inte orolig för forwardssidan i dagsläget, men backarna däremot. Berra/Kinnvall och Rödin/Indrasis kommer verkligen inte ha samma avtryck som vi vande oss med förra säsongen. Tycker, likt dig, att Benn måste ersättas ordentligt. En förvarschef till måste vi ha. Gäller även att Källgren får en bra start på säsongen också för att slippa målvaktskaos för tredje säsongen i rad. Jag är inte helt såld på Källgren som etta tyvärr och Persson är ett synnerligen oprövat kort i SHL. Tippar 11 med hjärtat främst.

12. HV71
Löser ingemansland med ett nödrop. Men det blir kamp med MoDo in i sista omgången. Är inte imponerad av en enda värvning dom gjort hittills.

13. MoDo
Lagsammanhållning och eufori att vara tillbaka tog dom nästan till play in förra säsongen. Tror Woods, Aagard med flera kan fortsätta leverera men backsidan skrämmer verkligen inte och det blir nog svettigt åt Lehtinen i år också.

14. Örebro
Sveriges nya kaosklubb. Blev inte ens bra när den tidigare trollkarlen Eriksson tog över som huvudtränare igen. Tänk en tidig skada på en skadebenägen Karla och en Puistola som floppar. Tappet av Rissanen är inte ersatt heller. Enroth har sett mänsklig ut de senaste åren med. Nej, det blir kval och MoDo skickar ner Örebro till HA.

Summering: lag 1-6 var förvånansvärt enkelt att tippa, men sen blev det banne mig svårt.

Exempelvis Timrå kan lika gärna sluta 12:a som 9:a, men väljer att tro på Jokinen och offensiv spets där.

Egentligen kan alla lag från 9 och nedåt hamna precis vart som helst mellan 9 och 14 då det verkligen är sjukt svårtippat på nedre halvan i år.

Brynäs - HV i negativt kval skulle inte förvåna mig, men det kan lika gärna vara Malmö mot Timrå eller MoDo mot Örebro. Det är så jäkla jämnt i år på förhand. Gäller verkligen att få en bra start på säsongen.

Sorry för långt inlägg till er som inte gillar dessa.
Låst ämne

Sv: Kamikazetips SHL 24-25
Peja:
Tumme upp!
Gillar listor, ffa med förklaringar bakom!

Gärna någon mer som vågar skriva?!?!
Låst ämne