Brynäs IF

726395 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2717691

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Som sagt, räcker med en enda skada på någon av de mer etablerade (äldre) spelarna för att det ska bli Scott tillsammans med typ Lejon och Lindblom, vilket blir en kedja fullt jämförbar med Blomqvist tillsammans med Kvist och Birgersson. Blomqvist kunde inte bära den kedjan ensam, och det lär inte Scott kunna göra heller på ålderns höst

Brynäs spelade nästan på 3 kedjor mot lagen på övre halvan i HA, eftersom fjärde inte höll måttet. Även när man pressades mot typ Almtuna i Gränby matchades Brynäs fjärde mycket mindre än AIS fjärde. Men jag är väldigt tveksam till att Brynäs äldre garde kommer att orka stenhård matchning i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Det var du själv som gjorde den jämförelsen så synade den, helt enkelt. 😄

Hade du föredragit att "avspetsa" laget lite isåfall? Typ bort med Schroeder? För något krävs väl i andra änden också, eller ber du bara om mer pengar.

Alt tycker att Alcén borde hitta bättre spelare för samma kostnad som för L Lindblom m.fl?

Jag kan känna att vi hade klarat oss utan Schroeder och istället ta in en billigare center + bättre bredd istället. Men är nöjd ändå med Alcéns jobb.

Att bara säga att bredden är för dålig, är ju lätt att göra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är alltid en avvägning var krutet (pengarna) ska läggas någonstans. Nu känns det som att vi kommer att ha åtminstone 11 stabila forwards på SHL nivå, där i stort sett alla kommer att kunna leverera poäng.

Sedan finalen 2017, utöver året vi åkte ut, så hade vi dyra mediokra spelare långt ner i laget. Då klagades det på att vi hade för dålig spets som pengarna inte räckte till. Eller en för lång övertro på att firma Rödin/Scott skulle bära laget själva offensivt.

Någonstans behöver man chansa och då ser jag hellre att man gör det långt ner i laget. Klart att topplag som ZAIK eller FBK har större marginal att chansa men jag tycker ändå att Alcén gjort rätt här om det skulle visa sig att pengarna är slut nu.

Jag tar mycket hellre vår forwarduppsättning nu 24/25 än den vi hade 20/21 exempelvis. 20/21 hade vi inte fallskärmen till IKO att betala heller.

Jag tror dessutom att spelare som Stakkestad och Ignberg-Nilsson, bara för dom nämnts här, är dyrare än Lejon och Lindblom jr.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja det är inte optimalt, men det är skillnad på att gå in i en säsong med 3 av 3 spelare som är otillräckliga till en 4e kedja kontra 1/3.
Det är inte så att jag sitter helnöjd då det räcker med en skada för att vi ska hamna i en knepig sits men faktum är att fjärdekedjan vi åkte ut med kontra fjärdekedja vi ställer upp med iår var klart svagare.
Kommentera