Brynäs IF

722842 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2719243

Sv: A propósito de nada
Peja: Skulle Bäckis bara få ordning på sin skadehistorik med höften så ser jag inte åldern som något problem alls. Omark är ju lika gammal och nu spelar ju inte Jocke Lindström längre, men han är 4 år äldre.. Bäckis kommer ju från en sån sjukt hög nivå och är ju mil bättre än ovan nämnda spelare.

Vore en ynnest att få se Bäckis i Brynäströjan igen säsongen 25/26.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge:
”Skulle Bäckis bara få ordning på sin skadehistorik med höften så ser jag inte åldern som något problem alls.”

Vad menar du med ”få ordning”?
Att han kan komma rehabiliterad tillbaka på is, skadan har helt läkt, att ”läkärren” läkt ut?
Skadehistorik finns ju där för att skador ofta går upp och/eller att man överbelastar andra delar av kroppen för att avlasta skadorna som gör att man får felbelastningar och nya skador. Åldern påverkar läkningen, uthållningsförmågan, motoriken, reaktionsförmågan. osv, osv. Lägg då sen på avsaknaden av relevant träning och matcher. Om bäckis inte tränat och spelat på länge plus har en skada som tar betydligt längre tid att läka än en genomsnittliga skada så ser det otroligt dystert ut tyvärr.
Han skulle säkert kunna komma tillbaka på is och det skulle vara otroligt kul att se ryggtavlan med namnet Bäckström på en brynäströja på is igen, men rationellt,
jag tror vi får betala mer än det kommer att smaka om han går ut på is igen. Och går skadan upp så är det någon månad vi sitter och betalar hans rehab innan försäkringar slår in.
Jag tror vi ska glömma Bäckis som en spelare i truppen. Dock kan J. A teckna honom som spelare och han gör något inhopp ibland någon minut någon match som 13de forward och åker runt med en reklampelare på tröjan - det tror jag mer på. Skulle han sedan kunna lira hårdare viss period så fine, men nej jag tror inte vi ska låta honom ta en permanent plats - om han ens kommer på is igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Om du kollar på vilka som spelade i juniorlandslaget med Bäckis, så har ju merparten redan slutat spela. Rosén, som är lika gammal, la också ner nyligen. De som spelar länge har ju inte alls samma skadeproblem som Bäckis tyvärr har haft de senaste åren.
Kommentera