Brynäs IF

723257 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2719962

Sv: A propósito de nada
Jugge: japp! Men jag menade att den inte fanns med på Brynässidan på Tv4 bara. Alltså denna som visar "alla" deras matcher. :)

www.tv4play.se/kategorier/bryn%C3%A4s-if
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Sanny Lindström är överlägset min favoritexpert men detta citat från honom fick mig att fundera:

“Har Jakob Silfverberg farten i benen för att vara en produktiv spelare i SHL?”

Minns vi tillbaka på 2010-2012 så var Jakob ingen snabbskrinnare då heller. Tvärtom, egentligen. Han var rätt långt ifrån en komplett anfallare. Lite begränsad tekniskt också. Spetsegenskapen var skottet, snabba releasen och pricksäkerheten var smått unik. Självklart hade han fler styrkor också. Smart, stark längs sargerna, bra passningar. Men snabbheten... nja. Han var snarare lite långsam, om det drog åt något håll på det området.

Att hans poängproduktion avtog med åren i NHL behöver ju inte nödvändigtvis primärt handla om skridskoåkning utan snarare om roll, tänker jag. Vilket påverkas av många faktorer. Kommer upp många bra spelare i NHL med tiden, inte lätt att behålla en sån framträdande roll anfallsmässigt. Särskilt inte i så många år som Jakob varit där. Och som den spelartyp han är. Finns mer kompletta forwards i världseliten.

Rapporterna från träningarna i Brynäs nu säger att det fina skottet finns kvar. Har han likt 2011-12 bra spelare omkring sig och mycket speltid, spelar PP osv så tror jag det kan smälla när skottlägena dyker upp. Han kan säkerligen göra sina mål, fler än många tror, och i övrigt vara en nyttig tvåvägsforward. Man ska inte vänta sig någon dominans i spelet överlag, där har han aldrig varit.

Sen ska han såklart hitta in i flowet igen som målskytt. Men förutsättningarna finns där och han är nog sugen på en sån roll igen. Ser fram emot att se hans skott och "kantiga" spelstil i Brynäströjan igen!
Kommentera