Brynäs IF

723586 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2722712

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Jag hade nog valt O'Neill över Schroeder, men att O'Neill är flera år äldre och mer skadebenägen gör att det på intet sätt hade varit ett enkelt val. Schroeder är ju inte heller en ung spelare, men det kan göra ganska stor skillnad att vara 33 år och 36 år när man spelar elithockey.

Om O'Neill blir skadad igen kommer Luleå stå med en centeruppsättning bestående av "hockeyarbetare" och deras backsida kan på intet sätt jämföras med de andra lagen som på förhand bedöms vara potentiella topplag. Och även om de är bra, så har jag svårt att minnas att någon SHL-guldkandidat haft en förstakedja bestående av en 36-åring (O'Neill) och en 37-åring (Omark). Tror det närmare man kommer är Janne Larsson och Tom Bissett när Brynäs vann SM-guld efter finalseger mot Sedinarnas Modo, men de var ändå ett par år yngre än Luleås nuvarande gubbar, och spelet var ju väldigt annorlunda - framförallt mindre tempostarkt - på den tiden.

Levtchis bristande språkkunskaper i kombination med att han redan är klar för att återvända till Tappara 25/26 gör honom till ett stort frågetecken hos mig, utöver det där vanliga om att Liiga-spelare långt ifrån alltid lyckas i Sverige. Utan att känna personen är det väldigt lätt att se ett scenario där han vantrivs, inte presterar lika bra och avslutar säsongen i Tappara, där han ju tydligen ska spela igen 25/26 ändå. När han åkte till Nordamerika kom han tillbaka till Tappara innan säsongen var färdigspelad, kan bli samma sak nu.

Tycker rent allmänt det känns lite märkligt att ta in en spelare på ettårskontrakt som man vet ska spela i en annan klubb säsongen efter. Det kan man göra under NHL-lockout, men man undrar om han verkligen kan hålla fokus på Luleå till hundra procent. Kanske kommer en sån sak ske oftare i framtiden, vem vet, blir spännande att se hur det går.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Nyfiken fråga här. Du skriver "Jag hade nog valt O'Neill över Schroeder".

Hade du valt O'Neill med tvåårskontrakt (som han har i Luleå) över Shroeder med ettårskontrakt (som han har i Brynäs)?
Kommentera