Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2723566

Sv: A propósito de nada
Peja: Sen kan det nog också vara lättare sagt än gjort.
En framträdande roll i HA står nog högre i kurs än en 12e/13e forwardsplats i SHL många gånger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Nä, alla vill såklart inte till en undanskymd roll i SHL, men om du tänker på alla HA-spelarna som värvas till SHL varje år så är endast ytterst få tilltänkta som någonting annat än bredd, åtminstone första året. Så det är ju uppenbart att det går att hitta sådana spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Dessutom i ett (förmodat) bottenlag i SHL. Att spela i FBK står nog lite högre i kurs än Brynäs sett till chanser att komma högre i serien t.ex. (vi är trots allt nykomlingar och tippas långt ned). Sen får vi inte glömma bort att vi redan innan starten ligger ca 6 miljoner back (fallskärmen ligger på runt det vad jag kan hitta). Det får man ju en del spelare för också.

Sen tror jag vi alla är överens om att laget inte är perfekt (tunt och några högriskvärvningar enligt mig) på något sätt fast vi uttrycker det på olika sätt. Vissa är mer öppet kritiska och har idéer på hur man skulle gjort istället medan andra sitter i det tysta och kliar sig i huvudet och funderar på vad som pågår uppe på kansliet och om de har några ess i rockärmen som inte vi känner till (jag är mer sån då det finns andra som kan detta bättre än mig). Vissa tycker att det är helt rätt att satsa på juniorer (som backuper) och andra tycker man ska värva in etablerade spelare som ska kunna täcka upp för skador. Jag känner att det är tur att jag inte styr över Brynäs värvningar i.a.f. :)

Själv tycker jag att Brynäs gjort en ganska bra silly även om jag ser svagheter på vissa platser precis som många andra. Men jag personligen vet inte vad Brynäs hade kunnat göra annorlunda (jag är en enkel sofftyckare) sett till förutsättningarna. Sist ut på marknaden av alla SHL-lag (när vi väl blev klara) samt en fallskärm som ska betalas till Oskarshamn också. Sen kan man likväl sitta här kring jul och svära över värvningen av Schroeder och/eller D'Astous om de inte slår väl ut också, det är ju omöjligt att veta i dag. Medan man sitter och hyllar någon junior som fått ett genombrott likt Bäckis 05/06 (ingen jämförelse med någon annan utan bara exempel). Eller så blir det precis tvärt om, att man hyllar "stjärnorna" medan Larsen och juniorerna absolut inte håller måttet alls t.ex.

Jag ser hur som helst fram emot säsongsstart med skräckblandad förtjusning. Tycker Brynäs har något bra på gång (menar inte bara laget) och jag håller alla tummar och tår för att vi kan hålla oss kvar och etablera oss lite högre upp i SHL över tid.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kan ni tänka er när säsongen är slut (förutsatt att Brynäs inte tar guld) att det är en längre period mellan nu och guldet 2012 än vad det var mellan 2012 och 1999.

Tiden flyger...
Kommentera