Brynäs IF

723723 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2723603

Sv: A propósito de nada
brunkaren: "Fabian Ilestedt som ser ut att ha så mycket i sig"

Jag håller med om att han ser ut att ha mycket i sig. Tyvärr har han väl fått mycket förstört för sig genom skador han dragit på sig (självklart inte hans fel). Men spelar man 20 matcher en säsong (förra i Mora) tror jag det är få som vill plocka upp honom.

Och i slutet av säsongen innan (22/23) säger han själv detta:
"Jag hade lite för många skador till och från som gjorde att säsongen inte riktigt flöt på som jag hade hoppats"
Det är nog få lag som vågar chansa med en sån spelare på SHL-nivå.

Och sen finns det väl en anledning till att såna som Heikkinen och Brandsegg-Nygård går till SAIK och inte oss eller något annat tippat bottenlag. För att han har chansen att vinna. Topplagen kommer ju alltid ha lättare att knyta åt sig spelare. Vi (Brynäs) kanske får vara mer kreativa och utveckla vår juniorverksamhet mer som exempel (vi var ju väldigt duktiga där ett tag).

Sen behöver Brynäs så klart hitta egna talanger utanför också men jag tror Brynäs behöver chansa mer än t.ex. SAIK just för tillfället (med värvningar) och tänka mer långsiktigt. Och ja, det är så klart viktigt för alla lag att tänka långsiktigt. Men SAIK kan liksom säga "vi går för guldet kommande säsong" medan Brynäs kanske säger (internt) att vi ska etablera oss som ett lag i toppen i SHL över tid och bygga upp en bra och stabil organisation efter några år av kaos.

Edit: Sen har jag tidigare nämnt en sån som Chad Yetman. Vann poängligan i Mora och lämnar alltså för tjeckiska ligan (ett mittenlag). Är förvånad över att inget lag i SHL ens väljer att testa honom (om det inte är så att han inte vill vara kvar i Sverige så klart). En kanadensare som väljer spel där känns lite konstigt.
Kommentera