Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2723939

Sv: A propósito de nada
Jugge: Jag respekterar att du tycker det. Jag tycker inte det. Jag tycker ni är alldeles för offensivt viktade och att Djoos, D'Astous, Lindstein, Kimnvall minst sagt år för offensiva för ett lag i botten sex. Kanske är det också anledningen till att ni åkte ur för två år sedan. Övertro på de egna spelarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J F K: Det är så uppenbart att du inte har koll på Brynäs backar överhuvudtaget. Har du ens sett laget spela, eller baserar du dina profetior på highlights och vad du läst dig till?

Om vi tittar på ZAIK som tog guld förra säsongen så hade väl dom enbart en renodlat defensiv back, Granberg. Sen hade dom ett flertal duktiga 2-vägs backar.

Vår backsida må vara offensivt lutad, men jag tar ändå hellre det än modos som känns jämngrå över linjen utan uppenbar spets.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Tror de flesta brynäsare är överens om att vi saknar en defensiv pjäs för att få bättre balans.
Våra 7e/8e backar (AJ och Larsen) är inte SHL mässiga och vi tappade två duktiga defensiva backar i Cukste och Benn inför säsongen (låt vara att Cukste kan varit tveksam gällande nivån). Frågan är bara när Alcen kan justera detta, tveksamt om det sker innan säsongsstart.
Sen får vi lägga till att Bertilsson inte lär spela mer än 3/4 av matcherna…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Lindstein är inte särskilt offensiv. Mer en tvåvägsback.

Brynäs behöver som sagt en till back, men många framgångsrika SHL-lag har haft väldigt spelskickliga backsidor de senaste åren och bara haft ett fåtal defensiva pjäser. Det är snarare Modos backsida som är omodern - men absolut, den backen som vi hoppas att Brynäs värvar ska helst vara mer defensivt lagd.

Att D’Astous och andra nya spelare acklimatiserar sig under försäsongen har jag inga problem med. Hade nästan varit oroad om de varit klockrena från dag ett.

D’Astous är bra på skridskorna, och har en fysisk dimension i sitt spel utöver den offensiva uppsidan. Med andra ord en spelare med väldigt spännande egenskaper och jämförelserna med Gregoire är uppenbarligen uttalade av okunniga munnar.
Kommentera