Brynäs IF

723745 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2725183

Sv: A propósito de nada
Såg lovande ut till en början igår. Första halvan var på samma fina spår som Örebromatchen. Sen en del individuella misstag, frustration, och energinivån skiftade.

Som det till slut blev: En riktig käftsmäll, som jag tror sätter en viss stämpel på laget. Om det har funnits förhoppningar om lite mer än att vara ett bottenlag så tror jag nu alla, inkl laget själva, inser att vi går in i SHL som just bottenlag. Det kanske är nyttigt.

Det jag hoppas vi får ordning på: Utvisningarna. Det håller inte. Slutar aldrig förvånas över t ex Rödins förmåga att ta dumma och onödiga utvisningar. Bra att han i alla fall inte är kapten längre. Att låta munnen gå när vi redan åkt på en tvåa är också korkat (och där är ju vår nuvarande kapten inte direkt en förebild, tyvärr).

Men hög grad av ilska och tjurighet kan också vara en bra väg fram i många matcher... isåfall får vi bara leva med att vi "ger bort" vissa matcher när det bubblar över för mycket. Jag hade föredragit noggrannhet.

Och nej: Skylla på domarna löser ingenting.

Bland spelarna är väl Persson det största frågetecknet efter igår. Jag är lite förvånad över matchningen när Brynäs uppenbart hade mått bra av en seger igår, att inte spela Källgren.

Instämmer med Peja att CEDA gjorde det okej som helhet igår, och att vi har större problem på backplats med Larsen. Dock behöver vi ju att CEDA når upp i en hög nivå med tiden. Han ska vara en klassback om den investeringen ska hålla. Kan säkert ske.

På positiva sidan: Silfverberg såg stark ut igen. Kopacka var inte så bra som kommentatorn ville hävda, men bra. Gillade vissa initiativ av Trivigno utöver missen. Schroeder har börjat hitta timingen i det mesta. Vesel rätt bra. Mest roligt tycker jag är att det känns intressant oavsett vilken formation vi har inne, fyra kedjor som kan producera. Längesen man kände så med en fjärdekedja.

Slutligen: Under säsongen vi åkte ur SHL slogs jag av att jag tyckte Brynäs hade mer spelövertag, mycket puck och tid i anfallszon, än på många år. Det visade sig inte ha så god effekt i slutändan. Timashov t ex höll sig mest på utsidan. Så det lilla positiva vi sett nu med tydligt spelövertag i en och en halv match... vet inte vad man vågar tycka eller tro om ens det.

Skitsamma. Nya tag, Brynäs! <3
Kommentera