Brynäs IF

722781 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2726165

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Enligt hans agent så var det AHL som gällde och i en fortsatt defensiv roll.

”– Montreal har ringt oss i sommar och visat att de ville gärna behålla Mattias i minst ytterligare en säsong. Men Mattias avböjde och förklarade att han ville komma hem till Modo och få chansen att spela den offensiva ishockey som han trivs bäst med. Tränarna i AHL ville fortfarande se honom i en defensiv roll, säger Elefalk.”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Är det någon som vet vad Djoos har för skadeproblem.
Blir lite lätt nervös av att läsa att det beöver värvas en back till om Djoos och Johanesson fortsätter att ha skadeproblem.
Låter oroväckande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: "han ville komma hem till Modo och få chansen att spela den offensiva ishockey som han trivs bäst med."

Det är ju lätt att säga när man på 58 matcher i SHL producerat totalt 12 poäng. Ena säsongen dessutom sämst med -9 (37 matcher) och andra säsongen nästan sämst med -7 på 21 matcher där enbart 2 spelare var sämre på -10 (52 matcher) samt -15 (49 matcher).

Enda offensiva han visat (i seniorligor) var i HA där han gjorde 24 poäng på 48 matcher. 0.5p/m är helt okej som back och något bara 2 backar i Brynäs nådde upp till. Benn på 0.564p/m och Kinnvall på 0.773p/m.

Åh andra sidan kanske det offensiva är hans starka sida när man tittar på statistiken från senaste säsongerna då det defensiva knappast är något att hänga i granen. Han har på sina 3 senaste säsonger gjort totalt 5 mål och 28 assist på totalt 150 matcher (enbart grundserie för enkelhetens skull) och i AHL hamnat på -14 och -7 vilket har varit sämst av backarna båda säsongerna där.

Nu säger jag inte att han kommer floppa men vissa (menar ingen här) får det att låta som att han skulle vara värsta offensiva kraften och någon sorts frälsare.

Edit: Sämst där = i laget han spelade i så klart, inte i hela ligan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: det låter ju rimligt, jag tror knappast en spelare i den åldern återvänder till SHL om det finns en rimlig chans till NHL-spel. Han lär säkert förstärka MODO och skulle nog förstärkt alla lag men en NHL-back är det inte i mina ögon.
Kommentera