Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2726368

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Alltså Brynäs äger ju matchen sett till hur det ser ut men känns ändå lite som att de kör på halvfart. Lite som att de åker runt och har kul och inte tar ut sig alldeles för mycket.

Inte för att de inte tar i men känns inte riktigt som att de går fullt då det inte riktigt känns som det behövs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: "Alltså Brynäs äger ju matchen sett till hur det ser ut men känns ändå lite som att de kör på halvfart. Lite som att de åker runt och har kul och inte tar ut sig alldeles för mycket."

Tycker det har sett ut såhär i varje match hittills (bättre idag dock). Man är svinbra i offensiv zon, men är dålig på att få in pucken och kan inte (orkar inte?) försvara för fem öre. Hoppas och tror _givetvis_ att gubbarna tar SHL på allvar när det väl startar. Försäsong är ju trots allt just försäsong.

Dock tycker jag att spelet fortfarande påminner bitvis om det Brynäs vi har sett de senaste säsongerna och det är något jag fortsätter att störa mig på, att man aldrig kommer ifrån det här med att "lattja" och vara lite skön med pucken. Det ska alltid läggas en, två och tre passar för mycket, det ska chansspelas ofta, etc. Det känns nästan som att ingen vågar skjuta när det går motigt på isen och i tabellen.

Det andra jag fortfarande ser är att ingen vågar ställa sig framför kassen och ta lite stryk. Vi har haft alldeles för räddhågsna spelare överlag de senaste åren (Scott, Öla och till viss del Larsson kommer undan med godkänt), vilket renderat i mycket spel på utsidan och pliktskyldiga och ofta harmlösa skott från blålinjen. Styrningar och skymningar resulterar ofta i mål och alla fattar att ytan framför mål är den allra farligaste för en målvakt, därför borde man vara villig att kriga för att vinna den kampen och det tycker jag att Brynäs varit riktigt dåliga på de senaste säsongerna.

Sen det här med fyra jämnbra kedjor är ren galenskap i min bok. Det är en superfin ambition, men det kommer ju aldrig fungera i praktiken. Det finns inget professionellt hockeylag som rullar på fyra lika bra kedjor och når framgång. Givetvis ska våra bästa spelare ha mest istid, det tror jag Gälla fattar också och att det där bara är något han säger utåt för att gjuta tilltro till spelarna.

Sorry för långt (och ovanligt negativt) inlägg. Var tvungen att skriva av mig lite. Tror såklart att gubbarna löser tolfteplatsen i år och vi spelar vidare i finrummet nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Inga lag går fullt i träningsmatcher…
Kommentera