Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2726840

Sv: A propósito de nada
Gavve: Ekonomisk kris i Mora. Om man vill plocka en breddspelare därifrån så går det nog nu, de verkar behöva varenda krona nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: "Enligt årsmötet och överlämnandet från den tidigare styrelsen så skulle det nya året gå med vinst och det skulle komma en hel del pengar för NHL- och SHL-kontrakten för spelare som hade lämnat oss, något som är otroligt positivt för oss. Trots detta så visar tyvärr siffrorna på något helt annat än det som lades fram på årsmötet och den nya prognosen pekar på en förlust på -3,6 miljoner istället för ett positivt resultat på +600’ som sades på medlemsmötet."

Alltså detta är rätt skrämmande läsning (än mer om jag hejat på Mora). Gamla styrelsen sa alltså (vid överlämningen) att allt ser bra ut och vi kommer gå 600kr plus. När nya styrelsen får resultatet sen pekar det alltså på 3.6 miljoner i förlust? Det är 4.2 miljoners skillnad. Är nog vad runt 10% av Moras totala omsättning är (Baserat på resultatet från 22/23) vilket inte är en särskilt liten skillnad.

Lite förvånad över att Mora som har rätt liten arena alltså inte ens fyllde den till 60% förra säsongen (grundserien). Där går de ju helt klart miste om en hel del pengar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Är det något lag i HA som inte har ekonomiska bekymmer?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: In med Laavainen!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
"Den utveckling som vi såg förra året och som slutade i ett resultat på nära -5 miljoner ser nu ut att fortsätta."

Bad management! Svaga medlemmar.
När ryker 51%-regeln inom hockeyn?
Kommentera