Brynäs IF

722549 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2727741

Sv: A propósito de nada
eltifoso: Nu är detta kanske en plusartikel.

Men ni som har. Läs om en modig person som vågar stå för vem han är.

Kevin Linskoug kommer ut som transperson.
Så starkt..

Ett citat av Emanuel Dohi Ordförande i Tegs hockey Ungdom.

"Hur såg du på att han är trans?

– Mina två krav var att han kunde hockey och utveckla ungdomar. Det kan han. Att han också är modig och står för sin könsidentitet och därigenom visar att man kan spela på högsta nivån är viktigt. Vi har säkert minst en ungdom som är rädd att komma ut, så om Kevin kan minska oron är det en enorm seger."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mk: Håller med om att det är modigt. Samtidigt är ju hans karriär på isen över om den fyraåriga avstängningen inte minskas eller hävs, så han riskerar inte trakasserier på isen.

Kan inte alla reglerna kring avstängningar, men fyra år för kokain känns oproportionerligt, som han också är inne på. Det finns väl också spelare i SHL som har tagit det, och där verkar man helt fokusera på att hjälpa spelaren och pratar överhuvudtaget om avstängningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk:

Ja, det där är värt att lyfta.

Kan inte ha varit lätt att kombinera hockeykulturen i Polen och Skottland med att vara trans. Han får säkert otroligt många negativa kommentarer i sin inkorg nu med tanke på hur hatiskt och vidriga människor blir när deras vidriga värderingar kan skyddas bakom tangentbord och ryggdunkarna fån andra idioter.
Kommentera