Brynäs IF

722764 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2728894

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Det är såklart massor som spelar in, men det goda relation mellan spelaren och Brynäs är viktig. Sen i vissa fall handlar det också om timing, Silfverberg hade skrivit på oavsett sportchefen. Men ofta handlar primärt om att bygga en positiv känsla runt klubben så det känns roligt och motiverande att återvända. Är känslan runt klubben negativ ökar sannolikheten att spelare väntar eller ta något år extra utomlands.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: "Men ofta handlar primärt om att bygga en positiv känsla runt klubben så det känns roligt och motiverande att återvända. Är känslan runt klubben negativ ökar sannolikheten att spelare väntar eller ta något år extra utomlands."

Det är just den biten jag tror att Alcén är bra på att sälja in, både till hemvändare (som säkert redan vet hur saker är) och "vanliga" nyförvärv.

Tänker på nyförvärvet av Källgren t.ex. Hans enda anknytning till Gävle var hans mormor. Där var nog Alcéns hårda jobb (tidig och lång kontakt) en stor bidragande orsak att det blev Brynäs. Det verkar ju onekligen som att han sålde in klubben bra och gjorde ett bra intryck på Källgren som sedermera skrev på också.

Det hade säkert någon annan sportchef också kunnat gjort, men det är Alcéns påstridighet jag gillar. Han vet vad han vill ha och jobbar stenhårt på det varje dag.
Kommentera