Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2730158

Sv: A propósito de nada
Peja: Precis! Jag hade ju gärna sett en studie där man tittar på resultat (inte bara mål så klart) baserat på vem som dömer osv över tid. Tror inte det skulle vara något som sticker ut direkt men om det skulle göras en sån "studie" skulle det nog få tyst på de som skriker på orättvisa för att X eller Y dömer.

Eller så bekräftas deras tes att när X eller Y dömer så får vi fler utvisningar och förlorar fler matcher osv osv.

Sen förstår jag ju det orimliga i att göra en sån här studie ordentligt. Det går åt några mantimmar bara att titta på matcherna och analysera dem. Men om man hade det i textform och bara gick på resultatet med utvisningsminuter och lite annat tror jag man skulle kunna se snabbt om något verkligen sticker ut. Exempelvis om vi när vi spelar borta och har domare X så får vi alltid fler utvisningsminuter än om vi har domare Y borta (över tid så att vi får en ordentlig sample size).

Jag vet inte om någon har sammanställt något sånt någonsin? Jag har ju hört folk säga att vi får fler utvisningar mot oss för att domare X dömer men aldrig sett någon visa på att det faktiskt är så (eller tittat själv). Lätt att ha en känsla om att något är fel (det har jag också, tro mig) även fast det visar sig vara felaktigt ibland.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Min uppfattning är nog att ett missnöje mot en specifik domare till största del beror på generell låg nivå under hela matchen och åt båda håll och att det därför sänker underhållningsvärdet på matchen som helhet, inte grundat på enstaka händelser. Det har ju förekommit att vi haft domare som dömt regelbundet i SHL de senaste decenniet som skapat sig ett rykte om sämre spelförståelse t.ex, därav att man tappar sugen innan matchen ens startat när man ser vem/vilka som dömer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Det finns alltid tokstollar på varje supporterforum som tror att alla domare dömer emot just deras lag. Det är teoretiskt omöjligt att alla dessa tokstollar har rätt. Mycket av den konstruktiva diskussionen överskuggas av de personernas galenskaper.
Kommentera