Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2730218

Sv: A propósito de nada
Huge: "Kan du ge nåt exempel på "konstruktiv kritik" från (över)engagerade och enögda fans"

Ingenstans påstod jag att den konstruktiva kritiken ska komma från enögda fans, den bör istället komma från ett spelarråd/kaptener eller något annat lämpligt (ej under match är det viktiga). Jag gillar inte gnäll jag heller utan vill ha konstruktiv kritik (både positiv och negativ) så att domarna utvecklas. Den bör ju knappast komma från enögda fans eller fans överhuvudtaget. Att domare bara får ta emot kritik från andra domare och kontrollanter tycker jag känns märkligt. Som att jag bara skulle kunna få kritik från mina kollegor eller min chef och ingen annan på jobbet om jag gör något bra eller dåligt.

Att experter (domarbas eller någon annan lämplig) sen skulle sitta i tv och förklara och diskutera situationer för oss fans (inte MED oss) ser jag inte som något negativt själv, att peka både på vad som blev rätt och vad som blev fel. Annars blir det lätt att enögda fans hörs och syns mest och de får aldrig svar på tal på något sätt och det i sin tur skapar bara ännu hårdare klimat för domarna (tror jag, inga belägg för det så klart).

Det är väl lite så jag tänker. Och jag har liksom ingen lösning på hur det skulle gå till utan skriver mest ned tankar jag har kring detta. Betyder inte att jag har rätt på något sätt eller att det inte finns bättre sätt.

"som domarna inte redan får från domarkontrollanter före och efter match"
Det är väl dock inte bara domarna som får prata med domarkontrollanten (det är en fråga)? Tänker på Finlands förbundskapten som gick hårt på domarkontrollanten efter att Sverige skickade ut Finland i VM. Jag tycker att om vi har domarkontrollanter så ska de vara helt isolerade från tränare osv för att inte själva bli påverkade/pressade.
Kommentera