Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2730650

Sv: A propósito de nada
Farsang: Håller med kring Ljunken, tycker man bör titta på annat.
Var det inte Hockeylabbet som visade siffror på Ljungkrantz? Vill minnas att han var nästintill oduglig i allt utom PP enligt underliggande siffror.
Tar man in en breddspelare så vill man ha en spelare som är drivande. En breddspelare som är beroende av sin omgivning känns sådär.

Jag vet inte om det är en klockren jämförelse men kom och tänka på Nicky D. Ett oerhört spelsinne som gjorde sig riktigt bra med bra spelare omkring sig, däremot nästintill osynlig när han hamnade med lite sämre spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Ljungkrantz är ändå ett spännande råömne att jobba med. En spelare med hans skridskoåkning, skott och allmänna grundtalang är någonting som man kan förädla. Påminner lite om Anton Rödin i samma ålder. Om 10 år kan det vara Ljungkrantz som är en eftertraktad hemvändare.

På tal om Rödin, så verkar han ju bli mer av en tvåvägsforward på ålderns höst. Spelar numera även boxplay. Kanske kommer han att få en ännu mer defensiv roll så småningom, och det är ju ingen nackdel att man har en utfyllnadskille (Ljungkrantz) som kan tillföra i powerplay vid behov.

Glöm heller inte att Alcén skrev nytt flerårskontrakt med Ljungkrantz som bröts på grund av degraderingen. Sedan dess har han sprutat in mål för Almtuna och varit i en elitmiljö (Färjestad), så hans aktier hos Alcén borde inte ha försvagats sedan dess.

Sen är det klart att det finns spelare på den nordamerikanska markanden som är bättre, men som lågbudgetalternativ är Ljungkrantz ett fint alternativ.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Hm, ja ni har rätt. Finns spelare som gör det jobbet redan (Kopacka typ). Men killen kan göra poäng, och han kanske har tagit defensiva steg framåt?

Wilderoth som numera jobbar åt FBK har garanterat järnkoll på underliggande stats, de borde ju ha jobbat med svagheterna från dag ett tänkte jag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta:

Jag tycker att Ljungkrantz är en no brainer och att det var Brynäs största misstag förra säsongen att inte behålla honom. Ljungkrantz har farten, skottet och intensiteten. Tyvärr tror jag inte han själv är så sugen på det. Jag har fått höra från en tillförlitlig källa att han faktiskt inte blev erbjuden en fortsättning i Brynäs trots att han gärna ville stanna kvar. Det låter ju konstigt med tanke på att han hade blivit kvar i SHL… men när Brynäs åkte ut ska han inte ha blivit erbjuden nytt allsvenskt kontrakt.

Jag skulle inte bli förvånad om han hamnar i ett allsvenskt topplag… typ AIK eller Karlskoga. Kanske Djurgården.
Kommentera