Brynäs IF

723268 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2733610

Sv: Matchtråd: Linköping - Brynäs - säsongspremiär
Stör mig något grönjävligt på hur mediasverige ser på, och pratar om backar. Det är alltid så svart/vitt. Antingen är dom defensivt lagda och gör 0 poäng eller så är dom offensiva och gör poäng. Har en back gjort massa poäng så förutsätts det att backen inte är defensiv.
Men så som jag ser det så går vi mer och mer hela tiden emot att de flesta backar är tvåvägsbackar och då strävar man efter att hitta en balans mellan de två.

D'astous pratas det om som att han är främst en offensiv back, kanske för att han gjorde så mycket poäng i Liiga förra säsongen, men jag tror att han kanske ännu mer är en defensiv back, och det kommer visa sig under säsongen. Djoos har själv sagt att han först och främst prioriterar defensiven, även om han troligtvis gör en massa poäng så tror jag hans fokus kommer ligga på defensiven.
Det snackas ju om att Brynäs är alldeles för offensivt lagda på backsidan men jag tror inte riktigt att det är så eller kommer se ut så. Sen kan jag ha fel, absolut.

Har för mig att jag hört att Skellefteå bygger på liknande sett, med just tvåvägsbackar som är skickliga i båda ändar. Vissa bygger ju mer med defensiva backgeneraler.
Vad är er tanke om det?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd: Linköping - Brynäs - säsongspremiär
JawKee: Hockeysiffror skrev några intressanta rader om Axel Andersson angående detta. Han har kanske inte varit någon poängspruta, men hans rörlighet och egenskaper i spelet med puck gör att han verkar ses som en ”offensiv” back. Egentligen har han varit en av HA:s bästa defensiva backar.
Låst ämne