Brynäs IF

723328 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2736722

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Klart att man inte vet vad som krävs för att vinna i SHL tillsammans förrän säsongen startar. Men att säga att man har noll spelare som vet vad som krävs för att vinna är ju felaktigt. Inte ens om man menar sm-guld eller andra guld kan man ju säga så.

Djoos vann Stanley cup 17/18 och blev NL-mästare 21/22. (Fick också en match 11/12 men det räknas väl knappt här).
Silfverberg har inte vunnit så mycket i form av titlar i NHL men var ju med när Brynäs tog guld 11/12 och sen OS-silver 13/14.
Johan Larsson var också med 11/12. Vann dessutom JVM-guld samma säsong. Vann sen vm-guld 17/18. HA-mästare också (som många andra i laget som jag inte kommer nämna för det).
Bertilsson var också med 11/12, var även med 16/17 när vi kom tvåa.

Sen finns det så klart spelare som aldrig spelat i SHL förut. Klart att de kan (kunde) vara lite osäkra kort (Kopacka t.ex.) men det är ju inte riktigt det man menar när man skriver "absolut 0%av spelarna vet vad som krävs för att vinna" enligt mig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Tycker man övervärderar SHL erfarenhet en hel del. Dessutom är SHL före bojkotten av KHL väldigt olik hur den är idag. Mycket starkare idag. Samma sak med Hockeyallsvenskan. Den har också stärkts.
Jag sätter erfarenhet från NHL och AHL högre på listan. Det gäller bara att komma in i SHL spelet och det gör man genom att spela matcher, vilket vi kommer att göra.
Spelar man i Nordamerika så är konkurrensen skyhög och ingen gör dig några tjänster. Tror det är en riktigt hård ton där och du får ingenting gratis varken på isen eller utanför isen. Du stärks nog mentalt där väldigt mycket, däremot kan ditt självförtroende få sig en del stryk vilket är vad jag tror har hänt för Oskar Lindblom.
Det dessa spelare tar mig sig är ju en kämparglöd och hög kravställning.
Våra spelare vet vad som krävs för att hinna i SHL i teorin. Det är i praktiken som de måste komma in i och känna. Jag tror det blir bra det här.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve:

med dagens Brynäs, så behöver vi inte skänka bort några matcher i SHL, vi går till slutspel...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hemmapremiär! Nu laddar man för sin första match på plats!🍻
Kommentera