Brynäs IF

723764 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2738173

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Jag tycker det är lite elakt att säga att inget fungerar hos HV med deras skadeproblematik och att de mött Växjö (borta), Saik (hemma), Frölunda (borta) och i går LHC (borta). Inga lätta matcher direkt.

De står absolut på 0 poäng (svårt att argumentera emot det) men de har en målvakt som på 3 av matcherna (stått 3 av 4) hamnat på 92.86% och är därmed tvåa i ligan. Deras största problem är väl effektiviteten och offensiven då den är urusel just nu. De har på 4 matcher skjutit 75 skott på mål (18.75 per match) där bara 8% av dem gått in. Kan jämföras med Brynäs som skjutit 80 skott på 3 matcher där 12.5% gått in.

Om man ska prata om ett annat lag som fått en urusel start som kanske är lite otippat måste man ju nämna Rögle. De har en GFA (målsnitt framåt) på 1.96, SG% (hur många procent av målen som går in) på 8.25% och ett GA (snitt av insläppta mål) på 3.67 och en räddningsprocent på 87.5%. Statistikmässigt ser de ut som ett kvallag just nu. MEN vi vet ju att de var urusla förra säsongen också och kom igång sen och tog sig till final.

Lite kul att vi just nu är tvåa i Scoring Efficiency (efter FBK) och tvåa i Goalkeeping Efficiency (efter SAIK). Tror självklart inte att vi kommer stanna där över hela säsongen men man får vara glad i stunden!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Skulle inte haka upp mig på att Rögle dunderskrällde sig till final förra säsongen. Det är en väldigt tydlig statistisk avvikelse över tid. Precis som det var när HV71 skrällvann det där förbannade guldet 95...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Otroligt att Rögle alltid verkar starta sina säsonger så svagt. Ska Janne Larsson behöva rycka ut och rädda dem igen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverbergs professionalitet verkligen genomsyrar hela laget. Samma känsla fick jag när Bulan tog över. Oavsett hur man spinner det kunde vi lira med Frölunda. Vi var inte totalt utspelade som ofta var fallet 22/23.

Såg en hel del skavanker igår, det blev öppet i slottet alldeles för ofta. Men man skojar inte bort den comebacken.

Men som folk påpekar, det gäller för laget att ha fötterna på jorden.
Kommentera