Brynäs IF

723775 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2738223

Sv: A propósito de nada
Peja: Du har helt rätt! Jag menade bara att de hade en dålig säsongsinledning (första 42 matcherna typ) förra året också och att det inte alls är säkert att de "kommer igång" denna säsong bara för att de gjorde det i förra säsongen. Många verkar se Rögle som ett topplag som kommer komma igång trots att de senaste två säsongerna (alltså efter 21/22) varit sådär för dem (9a båda gångerna där det varit 3-4 poäng till ingenmansland). De kan ju lika gärna hamna i ingenmansland denna säsong då det varit så nära senaste 2 säsongerna.

Sen dömer jag inte ut årets Rögle för det så klart. Men statistiken talar verkligen inte för dem denna säsong än så länge. Att göra 2 mål framåt och släppa in nästan 4 per match i snitt kommer ju inte hålla. Sen finns det ju lag som har ännu sämre siffror och det kan så klart "rädda" Rögle även om de gör en riktig skitsäsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Rögle har gjort om mycket både på och utanför isen inför den här säsongen. Att de betraktas som ett potentiellt topplag är nog en kombination av deras hysteriska slutspel och faktumet att de har en väldigt stor spelarbudget.

Abbotts byggde mycket på importer och unga spelare. Nu bygger de med många svenska spelare och överlag färre unga spelare, även om de fortfarande har många yngre. Så det är en ganska stor skillnad i hur de bygger laget. De har faktiskt bara 4 importer nu + en österrikisk junior, förra säsongen spelade 12 importer där, även om alla inte spelade hela säsongen. Så det är stor skillnad på det viset.

Kanske har fel i det här, men jag har uppfattningen att Brynäs är mer pigga på att gå på importer nu än för några år sedan. Då främst kanadensare. Det kändes som att framförallt Sundlöv var beredd att lägga (för) mycket pengar på svenska spelare 'utifrån'. Nu bygger man på svenska hemvändare och spelare utifrån, och verkar inte värdesätta SÅ högt att de andra spelarna är svenskar istället för nordamerikaner.

I motsats till vad en del andra tycker, så ser jag inget fel med att ha importer som inte nödvändigtvis är breddspelare. För mig kommer man antingen från Brynäs egna verksamhet eller så gör man det inte. Struntar helt i om de övriga kommer från Nordamerika eller Skåne. Däremot ser jag en konkurrensfördel för Brynäs när det kommer till stockholmare specifikt att Gävle ligger relativt nära Stockholm samtidigt som de inte har ett eget SHL-lag för stunden.
Kommentera