Brynäs IF

724339 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #2739898

Sv: Matchtråd: Färjestad BK - Brynäs IF 2024-10-01
Är det någon som vet om FBK var ordinarie lag eller saknade de någon? Lätt att glömma men vi saknar ju vår förstaback (som vi såg det inför säsongen alltså) och ändå spelar vi jämnt med FBK i dag. Ludvig Persson 96.15%(!) i dag (straffen räknas inte som insläppt).

Otroligt nöjd med att ta poäng i Karlstad och jag kommer alltid hata straffavgöranden vem som än vinner dem. Bra känsla i inledningen av säsongen men gäller att se det lite nyktert och inse att det kommer komma dippar även för oss.

PP kändes väl inte riktigt som det fungerade i dag. Men trots det ett mål. Vi är femma i PP-ligan ändå och vi fortsätter få många PP med oss. Och om vårt PP är okej så är vårt BP ruskigt bra. 2 BP i dag och 0 insläppta.

Vi drar dessutom på oss rätt få utvisningar i matcherna. 10 boxplay på 4 matcher (FBK har 21 på 5 matcher som jämförelse). Dock inte lika få som Växjö som sticker ut med bara 7 BP på 5 matcher. 10 matcher kan låta mycket på bara 4 matcher MEN då är det viktigt att tänka på att vi drog på oss 5 utvisningar i första matchen mot LHC bara (sen noll mot Örebro).

7 poäng efter dessa matcher tycker jag känns okej (lite surt att vi inte fick poäng mot LHC). Sen är det ju inte bara poängen utan hur det sett ut i matcherna också.
LHC borta (0p)
Örebro borta (3p)
Frölunda hemma (3p)
FBK borta (1p)

Tänker inte få hybris och prata om slutspel bara för detta då det fortfarande finns många frågetecken. Indrasis får jag en hjärtattack av varje gång t.ex. och i dag var Oskar Lindblom osynlig igen. Men det finns också utropstecken som är värda att lyfta. Backsidan som många dömde ut och sågs som svag ser redan nu (med Djoos borta) ut som vår starkaste lagdel. Målvakterna har båda två bevisat att de kan spela bra. Tycker det är viktigt att olika spelare kliver fram när andra har en dålig/sämre dag också. Rödin har haft det tungt (poängmässigt) medan Kopacka och Bobby gjort poäng och i dag var det tvärt om. Söderström syntes mer än D'Astous (som inte var dålig för det).

Dagens 3 stjärnor utan inbördes ordning får bli:
Ludvig Persson - Svårt att ge honom något annat än högsta betyg
Bobby - Börjar bli tjatigt men oj så snabb han är och oj så irriterande han är för motståndarna. Otroligt avig spelare.
Söderström - Han spelar stundtals som att han svävar på moln. Känns som han har en sekund extra jämfört med andra spelare ibland.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd: Färjestad BK - Brynäs IF 2024-10-01
Gavve: Just nu bara Jérémy Groleau och Lucas Forsell på skadelistan.

Så snart skadefri trupp hoppas vi, några med sjukdomssymptom men det har väl många i dessa tider

Bra match och kör hårt framöver
Kommentera

Sv: Matchtråd: Färjestad BK - Brynäs IF 2024-10-01
Gavve: Det var en bra genomförd match men man ska inte glömma att Färjestad hade klart flest heta chanser. Brynäs lyckas inte konvertera spelövertag till konkreta målchanser i tillräckligt hög utsträckning, där finns stort förbättringsutrymme.

I powerplay måste Indrasis skärpa till sig och rent strukturellt måste man undvika att Kopacka stampar på pucken. Motståndarna vill säkerligen att han gör det. Det räknar jag med att man rättar till efter videoanalysen.

Många spelare gör succé, men jag är väldigt tveksam till Indrasis. Han är en del av problemet snarare än en del av lösningen både i 5mot5 och PP. I SHL kostar hans spel mer än det smakar, i HA var det tvärtom.
Kommentera

Sv: Matchtråd: Färjestad BK - Brynäs IF 2024-10-01
Gavve: ”Är det någon som vet om FBK var ordinarie lag eller saknade de någon?”

Skadefritt enligt Sanny.
Kommentera