Brynäs IF

724412 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #2740190

Sv: Matchtråd: Färjestad BK - Brynäs IF 2024-10-01
Silfverkroken: Håller med. Lidström var ju t e x en väldigt spelskicklig back som dessutom inte var särskilt fysisk. Han klarade ju sig bra ändå...
Brynäs har nu valt väg och riktning där vi ska vara ett spelförande lag. Det kanske viktigaste för att nå dit är att ha spelskickliga backar som bidrar till att snabbt tar sig ur egen zon. Det har vi lyckats bra med hittills. Tittar man på matcherna mot topplag som Frölunda och Färjestad så är det ganska sällan som de fått längre tryck på oss i egen zon. Jag gillar vår backsida och tycker att samtliga backar även har ok defensiv. Tittar vi på en spelet med en man mindre som ju är utpräglat defensivt arbete så har vi väl aldrig varit bättre. Att bara sitta på arslet i en podd-studio o tycka ditten o datten o ha lite mysigt med de andra i studion känns lite tunt som analys tycker jag. Visst vara Berra o Jordie viktiga i allsvenskan men de var ju å andra sidan våra klart mest meriterade backar då. Nu är det Djoos, Victor och Chuckie som är de mest meriterade.
En anledning till att man har några defensiva backar i varje lag är ju att, precis som när man tar ut sitt fantasy-lag, så blir det för dyrt att bara ha spelskickliga backar. Genom skicklighet, slump och en massa tur så råkar vi i år ha en hel drös spelskickliga backar. Det lär bli väldigt svårt att mönstra en liknande backuppsättning till nästa år. Men i år så får vi passa på att njuta lite.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd: Färjestad BK - Brynäs IF 2024-10-01
Bobby Trivigno vann veckans mål nu med 💪🏼🤩

Snacka om boosten han får av all uppmärksamhet och bra spel i inledningen av säsongen.
Kommentera