Brynäs IF

725292 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2742971

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Rögle fortsätter förlora. Dags att ringa Janne Larsson igen för dem?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Silfverkroken: Rögle har verkligen sjukt dålig statistik. Underliggande statistiken som de gick igenom i Hockeymorgon (tror jag det var) var verkligen usel. Att de på 1 match mer än oss gjort lika många mål men samtidigt släppt in dubbelt så många (12 mot 24) mål vilket är ganska mycket när vi pratar 6-7 matcher.

De har på 7 matcher mot sig släppt till 206 skott på mål mot sig (29.4 i snitt). Bara HV är "sämre" efter 7 matcher på 217 just nu (här får man egentligen gå igenom A, B och C-chanser men gör detta snabbt och enkelt, Rögle är dock urusla där med). Vi har som jämförelse på våra 6 matcher släppt till 132 skott (22 i snitt).

Vill man lyssna på varför vi är så bra (enligt underliggande siffror) och varför Rögle är så dåliga bör man lyssna på Hockeymorgon. Riktigt intressant och bra avsnitt (det som kom i går). Sett till siffrorna där är vi ett topplag i nivå med Växjö när de var som bäst (vi har spelat 6 matcher så dra inga slutsatser av det mer än att vi gör väldigt mycket rätt i laget just nu).

Själv missade jag tyvärr matchen i dag då jag var och flängde i Karlstad-land på Nöjesfabriken (otroligt kul att sitta och äta bland Karlstadbor medan FBK krossades av HV sen). Precis hemkommen och det verkar ju inte ha gjort så mycket att jag missade matchen. Förluster lär komma och vi kommer som alla andra lag också ha skitmatcher, trist nu bara när vi var inne i ett sånt flyt.
Utan att ha sett matchen:
Vi fortsätter dra på oss väldigt lite utvisningar (1 denna match).
Persson 100% i dag (2 skott + 1 i öppen kasse i tredje perioden så säger inte så mycket).
Vi höll ned skottförsöken från Växjö. Totalt 12 skott mot målvakt (och 1 i öppen kasse). 7, 3, 3 är bra siffror.
Vi är fortfarande etta i Corsi. Helt sjukt att Leksand är trea där när man ser var de ligger i tabellen. Längst ned ser vi (nedifrån och upp): HV, Rögle, Örebro, Timrå(!) och Modo.

Sen kan det ju se lite "tråkigt" ut att vi ligger åtta men en vinst och vi är istället femma (eller fyra beroende på hur många mål vi gör) då lagen ovanför oss spelat 1 match mer. Viktigast som jag ser det är att bygga upp ett gap nedåt och det börjar vi ju se lite redan nu, 5 poäng ned till kvalplats (6 om man ser till målskillnaden) med 1 match färre spelad än de som ligger där.

Allt gott alla Brynäsare där ute. Låt inte en skitmatch förstöra er lördag!
Kommentera

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Modo tackar nej till att hålla nere siffrorna mot Timrå. 6-0.
Kommentera