Brynäs IF

724944 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2743582

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Farsang: "I detta fallet är det 110% Lowes’s fel att den tar i huvudet."

Jag håller med i detta fall. Men det spelar ingen roll OM vi pratar illegal check to the head (alltså inte charging). Det är alltid utvisning om tacklingen tar i huvudet vare sig det är tacklaren eller mottagarens "fel". Tar tacklingen i huvudet så kan man inte frias från utvisning även om det är en olycklig händelse. Det som skiljer i straff är 2 minuter om det inte var tacklarens fel och matchstraff om det är tacklarens fel (vårdslöshet osv spelar så klart in också men ni fattar vad jag menar).

Det går liksom inte att säga att tacklingen tar i huvudet och samtidigt säga att det inte borde vara utvisning då regelboken inte är skriven så. Sen kan man tycka att regelboken är felskriven men det är ju en helt annan sak.

Sen tycker jag inte det är en charging på något sätt om det var det D'Astous åkte ut för. Charging och träffa huvudet borde innebära matchstraff i och med att du gör det vårdslöst (min åsikt och tolkning av reglerna).

Hur det än går är det rätt skönt att många (Brynäsare och andra lags supportrar) tycker det är helt åt h*vete ifall det är så att han blir avstängd för den tacklingen. I dagsläget vet vi ju inte om han blir dömd eller friad. Det är ju flera förut som blivit anmälda men ändå friade (självklart de som blivit dömda också).
Låst ämne