Brynäs IF

724944 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2743585

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Jonjo: Det här med "antal skär" är en ren myt som har hängt med hur länge som helst. Ingenstans i reglerna står det något om det. Charging innebär onödigt hårt tackling eller hopptackling eller liknande. Helt enkelt en onödigt våldsam tackling. Du kan ta 10 skär innan och ändå göra en korrekt tackling alltså. Och du kan ta 1 skär och göra en charging ändå.

www.shl.se/article/iekas8f-403dd/view

"I regelboken finns ingen definition på vad som är för många skär in i en tackling utan det är upp till domarens bedömning på isen. Regeln säger: ”En chargingutvisning ska ådömas den spelare som åker på, hoppar in i eller som tacklar en motståndare onödigt hårt på något sätt. Med onödigt hård tackling menas en spelare som närmat sig en motståndare i hög hastighet och som ett resultat av detta tacklar en motståndare på ett våldsamt sätt. En charging kan ske in i sargen, in i målburen eller på öppen is”."
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Gavve: med andra ord så var det inte helt ologiskt (domarnas bedömning) om dom tog 2 min för charging (om det nu var så) även om tacklingen i sig var helt korrekt.
Låst ämne