Brynäs IF

724955 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2743757

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Svensson_62: I förlängningen lär det ju tyvärr betyda att open-ice tacklingar förbjuds. Eller åtminstone att folk som kan, likt Berra och D’Astous, slutar att dela ut dom helt då avstängningsrisken är för stor.

Svensk hockey är på väg åt helt fel håll om du frågar mig. Man kan inte åka runt och ”fylla år” vilket var precis vad Lowe gjorde igår och inte vara tacklingsbar. Han såg ju för f-n Charlie komma och gjorde sig ännu mindre!

Det är tamme tusan bara i svensk hockey som det också är ok att vända ryggen till precis innan tackling för att på så sig få med sig en ”checking from behind” som Pääjärvi gjorde när vi mötte Timrå på försäsongen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Jugge: Jo, alternativet som är att lära sig att inte träffa huvudet ställer krav på klubbarna att bara värva intelligenta spelare.
Belov hade samma möjlighet mot Weigel i Löven. Han sänkte ned kroppen och träffade Weigel i bröstkorgen.

Det ställer krav på tacklaren att ha intelligens och respekt för motståndaren.
Låst ämne

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Jugge: Om man kör in i målvakten med huvudet före - kan målvakten bli avstängd för att kontakten skedde huvud(häpp…)sakligen mot huvudet på anfallaren och att målvakten kunde ha hittat ett sätt att undvika kontakten och att målvakten inte huvudsakligen gick på puck?
Låst ämne