Brynäs IF

725099 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2744579

Sv: A propósito de nada
saile39: Kanske behöver jag studera honom mer noggrant för jag har inte riktigt sett de defensiva egenskaperna heller. Tycker ofta han går in i dueller lite halvdant och är lite slapp av sig. Jag hoppas men är inte övertygad alls om att det kommer bli en lyckad värvning. Men om det så blir fallet vill jag ändå försvara Alcén med att vi kom ut på marknaden sent och efterfrågan på centrar verkade vara större än utbudet där och då. Det var nog inte helt lätt att få tag i något vettigt då och Schroeder var antagligen det bästa alternativet som fanns framförallt med tanke på att han inte blev så dyr.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Tror inte heller man kan bortse från hur centerutbudet såg ut när Brynäs värvade Schroeder. Det säger ganska mycket att en stenrik guldaspirant som Frölunda valde att behålla Ruohomaa istället för att gå stenhårt för någonting annat på marknaden.

Det finns mycket att gilla med Schroeder. Han ligger rätt i banan, tar det defensiva jobbet, är allmänt smart, ganska skicklig och har en rätt bra acceleration i skridskoåkningen. Hittills får han inte riktigt till det, men jag tycker ändå man kan se offensiv kvalitet i vissa sekvenser. Kan nog bli en del poäng så småningom utan att han för den delen blir en poängspruta. Tycker ändå han är ganska allround (förutom fysiken...) och har ett hockey-IQ som gör att han funkar hyfsat med andra smarta spelare. Det hade definitivt gåt att "få tag på" sämre centrar på marknaden så som den såg ut när Schroeder kom in.

Kan tänka mig att det kommer bli klart ganska tidigt att Brynäs tar in en annan center inför nästa säsong. Förhoppningsvis påverkar det inte Schroeders spel den här säsongen.

Jag kan förstå varför man flikar in Schroeder i diskussionen kring Kelleher. Även om den ena uppenbarligen är center och den andre ytterforward, så spelar de på samma position i powerplay. Det fanns nog ett potentiellt scenario där Brynäs behöll Kelleher och han spelade på den PP-platsen, och då hade man tagit in en annan centertyp än Schroeder, så på något plan hänger det ändå ihop att just Schroeders centertyp kom in och att Kelleher lämnade.
Kommentera