Brynäs IF

725155 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2744712

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Ja hans förra säsong var inte heller något att hurra för. Någon gång tar det slut, känslan är att han rundar av i Brynäs. Finns såklart spelare med spets, men få som varit aktuella för Brynäs. Nu kunde vi få en som faktiskt vill spela i Brynäs men med rätta
vill ha bra betalt.

Sen är det läskigt hur snabbt folk glömmer. Kelleher är en sann hjälte och helt avgörande för att det gick så bra som det gjorde i slutspelet. Vi ska vara evigt tacksamma för det han gjorde i våra färger. Istället drar folk lans för Schroeder och Bobby och hånar Kelleher. Märkligt och ruttet
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Dasstuss: "Kelleher är en sann hjälte och helt avgörande för att det gick så bra som det gjorde i slutspelet"

Nog för att Kelleher gjorde det bra men Kopacka gjorde exakt lika många mål och assist i slutspelet. Om Kelleher då kostar runt 250k i månaden (denna säsong med DIF, var förmodligen billigare förra säsongen) och Kopacka kostade 40k i månaden vet jag i.a.f. vem jag skulle lägga pengarna på. Och då spelade Kelleher i andrakedjan med Scott och Vesel medan Kopacka spelade i tredjekedjan med Ölund och Tärnström.

Det är ingen som säger att Kelleher är dålig på något sätt. Men att vi skulle betala 250k+ i månaden för honom i SHL finns det nog inte många som tycker.

Victor Ejdsell tjänade som jämförelse 200k, Pudas 190k och Anton Lander 150-200k i månaden säsongen 22/23 (enligt de själva). Samma säsong var det bara 29 spelare i SHL som tjänade över 250k i månaden (detta är vad Kelleher skulle kosta per månad utslaget över ett helt år eftersom han vill ha 150k dollar netto i DIF). Det ger en lite perspektiv över hur mycket 250k faktiskt är i månaden. Det är liksom på nivåer som man betalar (eller betalade) för spelare som Ryan Lasch och Oscar Möller.

Om vi då kan få Kopacka, Schroeder och Bobby för ungefär samma pengar som Kelleher skulle kosta så vet jag vad jag skulle välja. Och jag säger inte att vi får det, vi har ju ingen aning om vad Bobby kostar för oss (trots att du säger att han är svindyr). Men Kopacka VET vi kostade 40k i månaden förra säsongen och jag tror inte han gått upp flera hundra procent i lön sedan vi förlängde med honom senast.

Sen är ju diskussionen så himla löjlig. Kelleher ville inte acceptera en roll i Brynäs längre ned i kedjorna och valde då DIF som lockade med massa pengar och en framträdande roll istället. Det är knappast Brynäs fel (i så fall har ju alla andra SHL-lag gjort exakt samma misstag genom att inte värva honom).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dasstuss: Kelleher håller hög allsvensk klass. Allsvensk.
Han förtjänar att hyllas och han har det, en evigt vunnen respekt av alla brynäsare. Men att du verkar ha fått upp ögonen för honom och inte kan släppa honom är inte vårt fel.
Släpp det nu, du är överbevisad och lite till.
Mvh resten av boken
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dasstuss: Kelleher är inte en spetsspelare i SHL eller ens Liiga. Därför faller din argumentation platt.
Kommentera