Brynäs IF

725682 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2746328

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
Förlust eller ej så ser vi absolut inte ut som ett kval-lag. Det är det som är huvudsaken för mig. Underliggande statistiken är också riktigt bra i stort sett överallt. Vi får komma ihåg att vi saknar våra 2 bästa backar och vi spelar ändå (stora stunder) ut Leksand (med vår andremålis men Leksand hade ju sin andremålis också). Vi hade väl 2-3 skott i stolpe/ribba också.

Klart att vi alla är besvikna vid varje förlust men det ser verkligen inte så uselt ut som vissa vill få det att låta. Med det sagt finns det en del förbättringspotential också. Största problemet som jag ser det är vår skotteffektivitet som är urusel. Vi skjuter så pass mycket skott och släpper till så pass få skott att vi borde vinna varenda match i stort sett.

Sen är det så klart helt åt helvete det Söderström gör. Finns inget försvar för det och jag tänker inte ens låtsas om att jag inte är besviken. Men att börja ropa om kval nu och att allt är skit är verkligen lite överdrivet (jag vet att många skriver i affekt och förstår det).

När vi förlorar våra matcher är det med 1-2 mål (3 mot Växjö men det var knappast en 3-0 match med tanke på att Växjö sköt typ 3 skott på halva matchen). När vi senast åkte ur släppte vi in i snitt 3.288 mål per match, denna säsong ligger vi på 2.14. Vi har en otroligt stabil defensiv som vi kan bygga på (svårare att fixa defensiven om allt är kaos vet vi sen tidigare). Säsongen vi åkte ut hade vi efter 7 matcher släppt in 28 mål, nu har vi släppt in 15(!).
Kommentera