Brynäs IF

725756 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2746763

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
Lemp: "Igår var domaren "mer" på vår sida, men vi fick ingen utdelning för det."

Jag skulle säga att vi haft domaren med oss i ganska många matcher. Eller rättare sagt, vi är äckligt disciplinerade när det gäller utvisningar. Efter LHC-matchen (första matchen) där vi drog på oss 5 tvåminutare har vi bara dragit på oss 10 stycken på 6 matcher. Noll stycken 5, 10, GM & MP också. Räknar man bort LHC-matchen (den sticker ju ut i antalet utvisningar) snittar vi alltså 1.6667 tvåminutare per match (2,14 med den inräknad). Utvisningar som kvittas vid mål räknas inte med här dock ska vi komma ihåg, t.ex. när D'Astous fick en tvåa och Växjö gjorde mål.

FBK har på 1 match fler spelad dragit på sig 42 stycken tvåor och en GM. (Väljer Färjestad då de dragit på sig flest, ingen annan anledning) vilket är 5.25 stycken tvåor per match. Snittet för alla lag ligger på 26 stycken totalt och utvisningsminuterna ligger på 63 minuter/lag (Brynäs har 30m inklusive LHC-matchen).

Förra gången vi spelade i SHL (när vi åkte ur) hade vi efter 7 spelade matcher dragit på oss:
22 stycken tvåor
1 stycken 5+20 gm (fighting)
Vi hade dessutom ett uruselt BP på 76% ungefär och hade på de 7 matcherna släppt in 28 mål (19 framåt) vilket kan jämföras med årets 15 framåt och 15 bakåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
Gavve: Ska man vara lite optimistisk så vill jag poängtera att vår defensiv, både backar och målvakter varit väldigt bra. Tycker vi håller nivån varje match. Vissa matcher lite fler misstag dock, men tycker vi oftast ligger väldigt rätt. Vi tappar dock lite utan D'astous tycker jag. Men om man ser på match efter match så ser det ungefär likadant ut. (Om man bortser från Växjö-matchen då vi blev utspelade, men minns inte om vi var så dåliga defensivt där heller trots målen)
Man brukar väl säga att man ska bygga bakifrån och fram, och har man satt defensiven tror jag man kan vara aningen mer tålmodig med det som behövs framåt. Huvudsaken för mig är att defensiven är bra. Defensiven ger oss chans att vinna matcher. Och vårt GA-Snitt är väldigt bra. Lägg då till att vi får tillbaka D'astous på måndag och Djoos närmar sig återkomst. Djoos kommer vara en gigant i defensiven och D'astous är som du sagt, en playmaker som kan driva igång spelet.
Jag känner mig otroligt optimistisk.
Kommentera