Brynäs IF

725634 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2748935

Sv: A propósito de nada
Peja:
"Det vore nog ganska enkelt att skeppa Schroeder, men jag håller det heller inte för uteslutet att han kan få en islossning i produktionen. Det ser egentligen inte ut som att han är dålig utan snarare som att han bara behöver tillbaka självförtroendet. Han skulle ju kunna få tillbaka det i Brynäs-tröjan också."

Det är väl det våra erfarna tränare jobbar med varje dag. Utveckla individer. Närhistoriskt tjatas det om att spelare blir sämre när de kommer till Brynäs. Det är dags att jobba i andra änden av den skalan om Brynäs skall vara attraktiv för spelare framöver.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jag har länge varit tveksam till dumpa-spelplanen, och de senaste matcherna tycker jag att man sett många exempel på hur improduktiv den är. Jag förstår fördelarna med dump and chase--man får ner pucken på djupet, hindrar farliga puckförluster och spelvändningar i mittzon och allt det där--men hur ofta funkar det egentligen? Vi är ofta tvåa på puckarna bakom förlängda mållinjen, och kan ha 2-3 gubbar där eller ute i sarghörnorna när motståndarlaget vänder spelet. Och OM vi får puckkontroll så blir det mycket snurr längs sargen, och efter några vändor på utsidan förlorar vi pucken.

Leksand och till viss del Malmö hade ett betydligt rakare anfallsspel, man drog spikrakt mot slottet, in mot mål.

Jag säger inte att vi aldrig ska dumpa, men varför måste vi alltid göra det??
Kommentera