Brynäs IF

725785 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2750901

Sv: A propósito de nada
GregerSkott: Kinnvall HAR väl ”fått igång det”? I matcherna mot Leksand och Malmö var han riktigt bra…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: jag tycker också att kinnwall steppat upp lite. Sen skulle det vara kul att veta om något annat än ren standardbedömning finns med i laguttagningar inför matcher. Lindstein är inte här nåsta år(?) Kinnwall är det(?)
lindstein ska matchas mot J-VM(?) nån annan inte
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Nästan hela laget var bra mot Leksand (utom Kopacka, Ölund och Bobby) sett till statistiken (räknar bara in de som fick över 10m istid nu). Mot Malmö var Kinnvall tillsammans med Bertilsson de enda backarna med negativ Game score (Lindstein hade +0.57 som jämförelse). I Leksandsmatchen hade Bertilsson 1.58, Kinnvall 0.67 och Lindstein 0.61. Säger inte allt men ändå en indikation om det är över tid.

Sen beror det ju på vad man menar med "fått igång det" också. Om han har fått igång det har han ändå sämre IxG än Lindstein i Leksands och Malmömatchen t.ex.

Kinnvall mot Leksand: 0.05 IxG (förväntade mål av spelaren), 22 CF (skottförsök framåt när han är på isen), 14 CA (skott emot).
Lindstein mot Leksand: 0.11 IxG, 24 CF, 12 CA

Kinnvall mot Malmö: 0.06 IxG, 16 CF, 20 CA
Lindstein mot Malmö: 0.14 IxG, 20 CF, 7 CA

Tar med Modomatchen också för att visa att Lindstein inte alltid är bättre:
Kinnvall mot Modo: 0.07 IxG, 15 CF, 10 CA
Lindstein mot Modo: 0.01 IxG, 12 CF, 8 CA

Sen är det så klart inte rättvist att jämföra 1 till 1 då Kinnvall (kanske, har inte 100% koll) får spela mot motståndare som är bättre. Att han släpper till fler skott är ej heller så konstigt i och med att han mer istid. MEN Lindstein och "hans femma" är inne på fler skott framåt än Kinnvall trots mindre istid i 2 av dessa matcher (Modo undantaget). Det kan ju vara för att han får spela mycket med Bobby och Kopacka (ren gissning men osannolikt då de inte har fantastisk CF% heller).

Utöver det har Lindstein och Kinnvall lika många poäng (1 assist) men Lindstein ligger på +1 medan Kinnvall ligger på -1 (åter igen, inget konstigt om Kinnvall möter bättre motståndare). Lindstein ligger dessutom på 15e plats i CF% i ligan (D'Astous på plats 45 som jämförelse) och Kinnvall på plats 68.

Jag vet faktiskt inte alls vem jag skulle peta om jag ska vara ärlig och hur jag skulle ställa upp. Lindstein är ju mer av ett framtidsnamn som (statistiskt) gör det minst lika bra som Kinnvall både sett till poäng och underliggande siffror. Men känns också konstigt att en (förmodat) rätt dyr Kinnvall är sjundeback. Men samtidigt tycker jag ju man ska spela de som är bäst också. Är skönt att jag inte behöver bestämma!
Kommentera